Fuziunea PMP-UNPR a dat peste cap planurile primarului de la Mangalia, Cristian Radu

1615
1
Fuziunea PMP-UNPR a dat peste cap planurile primarului de la Mangalia, Cristian Radu - mangalia-1469458073.jpg

Articole de la același autor

Conform protocolului semnat la nivel național și ca urmare a fuziunii PMP-UNPR, în cadrul ședinței Colegiului Director Județean al Partidului Mișcarea Populară Constanța s-a votat, în unanimitate, noua conducere PMP Mangalia. Astfel, s-a stabilit de comun acord structura biroului interimar al PMP Mangalia care va fi alcătuit din 15 persoane. Concret, noua conducere PMP Mangalia îl va avea ca președinte pe Sorin Mihai provenit de la UNPR, acesta fiind și consilier local. Totodată, Elena Alexandra Silistră de la PMP va avea funcția de secretar general, iar Oprea Dop, de la UNPR cea de vicepreședinte, aceștia fiind, de asemenea, și consilieri locali.

În altă ordine de idei, această fuziune nu-l avantajează deloc pe primarul liberal al Municipiului Mangalia, Cristian Radu, care pierde majoritatea în Consiliul Local. După patru ani în primul mandat unde au existat mereu dispute, acum, la începutul celui de-al doilea mandat părea că edilul Mangaliei poate sta liniștit după ce, bătuse palma cu cei doi consilieri locali de la UNPR care-i promiseseră că îi vor vota toate proiectele. Practic, Cristian Radu își formase o majoritate prin cei nouă consilieri liberali plus cei doi de la UNPR, opoziția fiind alcătuită din patru aleși de la PSD, trei de la ALDE și unul de la PMP. Cu alte cuvinte, 11 aleși versus opt.

Din păcate, pentru primarul Cristian Radu astrele nu sunt tocmai favorabile, deoarece din acest moment, raportul de forțe în Consiliul Local se inversează, cei nouă liberali rămânând singuri în fața celor 10 care fac parte din opoziție.

Strategia prin care edilul a pierdut majoritatea este dictată, practic, de la PMP Constanța, formațiune politică condusă de Claudiu Palaz, de unde a venit directiva ca aleșii PMP să voteze doar ceea ce consideră că este în avantajul locuitorilor, fără să dea gir intereselor de grup. Mai mult, potrivit unor surse din partid, cei proveniți de la UNPR au fost chiar avertizați că, în caz că există suspiciuni de blaturi le va fi retras sprijinul politic, ceea ce, implicit va duce la pierderea mandatelor de consilieri.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cu atât mai mult cu cât există deja un precedent, prin excluderea, la începutul acestei luni a unui important candidat ce a adus voturi PMP Mangalia, dar care a fost mătrășit fără milă de conducerea PMP.

Reamintim că, la începutul acestei luni, candidatul PMP la Primăria Mangalia, dar și în Consiliul Local, Constantin Bîrbora, a fost exclus din partid, pe motiv că nu s-a implicat suficient de mult în campania electorală.

Supărat pe decizia celor din conducerea PMP Constanța, el a comentat situația în cuvinte foarte dure, aducând reproșuri conducerii organizației județene.

"Nu m-au lăsat să vă reprezint! Mi-a fost retras sprijinul politic (excluderea din partid) de către domnul președinte al PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz și domnul vicepreședinte Florin Goidea. În aceste condiții conform legii, pierd locul de consilier din Consiliul Local Mangalia, de fapt pierd ocazia de a-mi realiza proiectele, de a avea un cuvânt de spus și de a-i reprezenta pe oamenii din Mangalia așa cum le-am promis. Astăzi, avem dovada clară a faptului că nu se dorește schimbarea pentru binele oamenilor, dovada faptului că alegătorii nu sunt respectați pentru opțiunile lor, că se fac jocuri politice bazate pe nepotisme, care n-au nicio legătură cu oamenii", a spus, printre altele, Constantin Bîrbora. 

Comentează știrea

Miki
26 iulie 2016
Orasul e pa,pa

Nimic decat o vanzoleala a incompetentei sprijinite de o lege cretina,care nu lasa ascensiunea pe baza de competente,ci de limbi politice. Pentru cetateni ,este oricum la fel. Nu este nimic sa arate ca Mangalia ar avea sanse la ceva bun in viitorul apropiat sau mai incolo. Cetatenii ar trebui totusi lamuriti,sa nu-si mai faca naibii sperante degeaba,adica efectiv sa actioneze asa cum este cazul real,fiecare pentru el si eventual sa-si caute binele unde se poate el gasi,in Romania sau in afara. Mangalia are doar marea,singura chestier pe care o putem admira. Orasul se duce vraiste,e ca gaina cu capul taiat care se zbate aiurea si pe urma gata...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3305 secunde