Fumigene din "tabăra" Chițac ? Stelian Ion reacționează:"Nu m-am retras!"

3928
Fumigene din

Articole de la același autor

Pregătirile pentru alegerile locale și formarea unei eventuale Alianțe de Dreapta la Constanța pentru susținerea lui Vergil Chițac la Primăria Constanța este pe cale de a bulversa total electoratul celor din PNL și USR.  
Pe de o parte, liberalii au trăit deja experiența candidaturii lui Vergil Chițac, care i-a lăsat cu ochii în soare după ce și-a văzut sacii în căruță la alegerile din 2016, iar pe de altă parte, electoratul USR nici nu vrea să audă de susținerea acestuia și renunțarea la propriul candidat, în speță la Stelian Ion.  


Mai mult, în toată această perioadă în care se poartă negocieri între formațiunile politice și nu numai, pe piață a fost lansat și zvonul că Stelian Ion, candidatul USR la Constanța, a renunțat la luptă pentru a-i face loc lui Vergil Chițac. Ceea ce a creat o adevărată isterie în rândul membrilor și simpatizanților USR din Constanța.


"Nu este posibil așa ceva! Cum să se retragă iar nouă să ni se sugereze să-l votăm pe Vergil Chițac? Un candidat care a demonstrat deja cât valorează. Stelian Ion este nou în politică, s-a luptat mereu pentru Constanța, este candidatul nostru și credem în el. Dacă renunță, mai bine stau acasă că de ieșit la vot nu mai ies!", a spus unul dintre membrii USR Constanța. 


La rândul lui, un alt simpatizant al lui Stelian Ion a explicat că urmărește de ceva timp evoluția echipei lui Vergil Chițac și a lăsat de înțeles că zvonurile ar veni din această direcție.
"Probabil, oamenii lui Chițac sunt disperați și au început cu astfel de fumigene. Am observat cum unii postaseră că PNL îl susține pe Vergil Chițac și se așteaptă ca și USR să facă la fel. Stelian Ion nu are cum să renunțe la electoratul său. Noi am fost fideli, am demonstrat asta la europarlamentare și la prezidențiale. Sunt sigur că și el ne este fidel. Nu are cum să renunțe, mai ales în favoarea lui Chițac", a spus acesta.


"Nu trebuie să demobilizăm propriile partide"   


Ulterior, spiritele au fost calmate chiar de deputatul Stelian Ion. "Nu se retrage nimeni din nicio cursă pentru primărie. Cel puțin eu și USR vom continua să ne întâlnim cu constănțenii, să-i ascultăm și să-i convingem că suntem pregătiți să preluăm conducerea acestui oraș. De câteva săptămâni suntem pe străzi: la Brotăcei, în Piața Tomis 3, pe Ștefan cel Mare, în Km 4-5, în Piața Griviței. Urmează și alte zone până când vom acoperi Constanța. Astfel de drumuri sunt și ocazii să vezi la tot pasul ce-a făcut PSD din oraș. Să vezi cu câtă delăsare i-a tratat de 20 de ani problemele, cum l-a parcelat și l-a acaparat. De aceea, i-am chemat alături pe toți cei care își dau seama ce pacoste este acest partid pentru orașul nostru. Trebuie să ne punem la aceeași masă, să vedem ce atuuri, ce resurse și câtă determinare are fiecare și cum putem să ne integrăm ideile. Nu propunem un troc, ci o negociere complexă care presupune și discuții despre echipele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean, discuții în care un rol esențial, cel puțin pentru noi, îl vor avea ideile din programul nostru. Deci încă o dată: n-am renunțat, nu ne-am pus problema să renunțăm", a transmis deputatul Stelian Ion.


De altfel, Stelian Ion a spus mereu că el crede în propria șansă.  
"Eu cred foarte tare în șansa mea și cred că se va reflecta și în sondaje. Dar va trebui să ne uităm pe acele sondaje și, cu siguranță, nu va trebui să fie singurul element care să fie luat în calcul. Vom negocia, va trebui să se ia în calcul și posibilitatea și puterea de a coaliza în jurul acelei persoane forțele politice și de a nu demobiliza propriile partide pentru că este foarte important ca acea persoană care va fi aleasă drept candidat unic din partea forței anti-PSD să reușească să mobilizeze partidele", a declarat recent Stelian Ion.  
Întrebat dacă este dispus să renunțe la candidatură pentru a-l susține pe Vergil Chițac, Stelian Ion a spus: "Aș renunța în favoarea sa în aceeași măsură în care și el m-ar susține la primărie".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6005 secunde