Fostul președinte Traian Băsescu va primi un spațiu ca birou de lucru

de Carmen MOCANU Vineri, 10 Noiembrie 2017 185
Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind schimbarea regimului juridic al unui imobil și pentru atribuirea destinației acestuia ca reședință pentru persoanele care au avut calitatea de șef al statului român, se arată într-un comunicat al Executivului remis redacției.

Hotărârea de Guvern îl vizează pe fostul președinte Traian Băsescu. Acesta va primi un apartament în vederea organizării cabinetului de lucru, potrivit proiectului de act normativ, care a fost publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

În nota de fundamentare a proiectului se spune că Traian Băsescu a solicitat asigurarea unui spațiu necesar funcționării cabinetului de lucru. Apartamentul solicitat are o suprafață utilă totală de 175.00 mp., cu teren aferent în cotă indiviză totală de 76.59 mp.

Reamintim că, în luna august, printr-o ordonanță de urgență adoptată de Executiv, s-a stabilit că persoanele care au avut calitatea de șef al statului român beneficiază pe durata vieții de mai multe drepturi.

Astfel, aceștia au dreptul de folosință gratuită a unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier și un post de secretar, ambele atribuite cu destinația de reședință, folosința gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuințe, cu destinația de reședință, în suprafață de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparații capitale la imobilul atribuit cu destinația de reședință.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei