Fostul ministru Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 14 Aprilie 2018 174
Avocatul Elenei Udrea a anunțat, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

Anunțul a fost făcut la termenul de vineri al procesului în care se judecă dosarul Gala Bute.

Avocatul Veronel Rădulescu a explicat că a primit vineri dimineață mai multe documente de la Elena Udrea, care atestă faptul că ea și-a stabilit reședința în Costa Rica și a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie.

Veronel Rădulescu a înmânat judecătorilor respectivele documente, printre care și un memoriu, în care Elena Udrea anunță că dorește să fie audiată în dosarul Gala Bute și să i se acorde ultimul cuvânt, prin mijloace de comunicare la distanță (videoconferință) sau prin procedura de comisie rogatorie.

Avocatul a făcut o paralelă cu situația lui Sebastian Ghiță, care se află la Belgrad, acesta fiind audiat prin videoconferință în cadrul proceselor pe care le are la instanțele din România.

„Din 1989, nu a mai fost o situație în care un cetățean al României, membru UE și NATO, să primească statutul de refugiat politic în alt stat. Conform Convenției privind refugiații politici, ea nu are dreptul să fie returnată. Costa Rica a dezvoltat unul dintre cele mai bune programe de protecție în plan judiciar”, a spus avocatul, citat de Agerpres.

El le-a cerut judecătorilor amânarea procesului și stabilirea unui nou termen pentru audierea Elenei Udrea. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei