Florin Iordache propune referendumul pentru redefinirea familiei pe 10 iunie

342
Florin Iordache propune referendumul pentru redefinirea familiei pe 10 iunie - floriniordache-1525452539.jpg

Articole de la același autor

Deputatul social-democrat Florin Iordache a propus, ieri, organizarea unui referendum în legătură cu redefinirea familiei la data de 10 iunie.

Concret, atunci ar urma să aibă loc referendumul susținut de Coaliția pentru Familie. Aceasta cere modificarea Constituției, care să precizeze clar că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie.

Coaliția pentru Familie ar fi strâns trei milioane de semnături prin care a cerut acest referendum pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex. În prezent, Constituția stipulează că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți", iar această organizație vrea ca textul să fie mai explicit și anume că mariajul este între un bărbat și o femeie.

Potrivit articolului 151 al Constituției, proiectul sau propunerea de revizuire a legii fundamentale trebuie adoptată de Camera Deputaților și de Senat, cu o majoritate de cel puțin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaților și Senatul, în ședință comună, hotărăsc cu votul a cel puțin trei pătrimi din numărul deputaților și senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8514 secunde