Fifor: Iohannis va trebui să vină cu altă propunere după ce Orban va fi respins de Parlament

151
Fifor: Iohannis va trebui să vină cu altă propunere după ce Orban va fi respins de Parlament - mczoptq0mczoyxnoptlmotyzywqzyzk3-1571211116.jpg
Senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD, susține că președintele Klaus Iohannis va trebui să vină cu altă propunere de premier în cazul în care cea privindu-l pe Ludovic Orban, premierul desemnat de șeful satului, nu va trece de votul Parlamentului.

"Orban, 'nebunul' de sacrificiu de pe tabla de șah a lui Iohannis! Acesta e rolul mărunt pe care i l-a rezervat președintele, cel de 'premier respins'. Probabil a simțit și el că e prea frumos ca să poată fi adevărat. Iar ca să nu facă pe 'nebunul', Rareș Batistuță l-a amăgit că tot pe el îl va pune Iohannis și a doua oară. Dar vă spun că nu va exista 'a doua oară' pentru Sică. Așa cum la remaniere Guvernul trebuie să vină cu altă propunere de ministru, atunci când președintele o refuză pe prima, tot așa Iohannis va trebui să vină cu altă propunere, după ce Sică va fi respins de Parlament", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Secretarul general al PSD adaugă că, în cazul în care președintele Iohannis nu va proceda astfel, există "calea sesizării" la CCR.

"Iar dacă președintele va face pe 'nebunul', există, desigur, calea sesizării conflictului juridic de natură constituțională. Deci, dragi români, puteți răsufla ușurați! Orban nu va fi premierul României! Va fi cel mult un 'premier respins', după care va redeveni... șomer", conchide Fifor.

Marți, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcția de prim-ministru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde