Făgădău nu renunță! Ce transferuri vrea să facă Primăria Constanța

4384
1
Făgădău nu renunță! Ce transferuri vrea să facă Primăria Constanța - constantasedintaconsiliullocal3-1495646528.jpg

Articole de la același autor

După două încercări nereușite, primarul Decebal Făgădău își încearcă, din nou, norocul în fața liberalilor din Consiliul Local Constanța. De altfel, el i-a anunțat încă de anul trecut că nu va renunța la intenția sa și va reintroduce pe ordinea de zi proiectele ce privesc preluarea unor imobile unde se desfășoară diverse activități sportive.


Consilierii locali se reunesc, miercuri, 31 mai, în cadrul ședinței ordinare a acestei luni. Printre altele, pe ordinea de zi se vor afla și trei proiecte ce vizează solicitările ce urmează să fie formulate către Guvernul României de emitere a unor hotărâri pentru transmiterea Stadionului Farul Constanța, Stadionul Rugby Farul Constanța, Complexul Sportiv "Badea Cârțan" și Baza Sportivă "Triunghi" către administrația locală.


Concret, este vorba despre transmiterea acestora din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului Local Municipal (CLM) Constanța.

Pentru a nu mai lăsa loc la interpretări, după ce s-au creat fel și fel de scenarii referitoare la terenurile pe care se află aceste imobile, edilul a prevăzut în proiect anumite obligații pe care ar urma să și le asume Consiliul Local Constanța. 


Mai exact, administrația publică locală se obligă să mențină destinația actuală a imobilelor și să asigure gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Tineretului și Sportului, precum și a unităților din subordinea sau coordonarea acestuia. În plus, MTS ar urma să verifice periodic modul de folosire al imobilelor transmise, iar în situația în care se constată că nu sunt folosite în conformitate cu destinația, acestea ar urma să revină de drept în domeniul public al statului. 
 

Reamintim că aceste proiecte s-au mai aflat pe ordinea de zi și anul trecut. Și nu o dată, ci de două ori, însă nu au avut sorți de izbândă. Prima dată au fost retrase, iar a doua oară au picat la vot deoarece liberalii nu au fost de acord cu proiectele.

La acel moment, liberalii au susținut că, în spatele acestor proiecte de hotărâre, nu există o documentare serioasă, care să-i convingă de necesitatea investiției, cu atât mai mult cu cât există alte obiective care sunt lăsate de izbeliște în municipiul Constanța. Totodată, au invocat faptul că nu există studii de fezabilitate pentru ca aceste investiții să treacă din administrarea ministerelor respective, în administrarea Primăriei Constanța, nu s-au făcut dezbateri publice pentru ca cetățenii să-și spună opiniile, nu există o previziune financiară și nu se specifică în expunerea de motive cu ce bani și cât costă modernizarea acestor obiective. 


În altă ordine de idei, consilierii locali ai PNL au mai spus că nu sunt împotriva modernizării acestor obiective însă își doresc ca lucrurile să fie clarificate în privința tuturor aspectelor. Mai mult, ei au precizat că ar fi bine ca aceste impedimente să fie rezolvate de inițiator și, ulterior, peste șase luni, să fie reintroduse pe ordinea de zi, altfel graba cu care se dorește rezolvarea acestor proiecte lasă loc la interpretări dar și că se creează suspiciuni că unii "rechini imobiliari" au pus ochii pe aceste terenuri.

Cum cele șase luni acordate de liberali au expirat, iar proiectele au fost cât de cât îmbunătățite, este posibil ca, de această dată, liberalii să-și dea votul pentru ca imobilele să treacă în administrarea Consiliului Local Constanța.


Pe de altă parte, zilele trecute și consilierii județeni au fost de acord pentru preluarea Stadionului Farul Constanța. Rămâne de văzut în administrarea cui va ajunge și dacă aleșii vor reuși până la sfârșitul mandatului să-și țină promisiunile făcute. Mai exact, rămâne de văzut dacă va avea loc modernizarea acestor obiective sportive din Constanța pentru care, acum, se fac presiuni cel puțin dubioase în condițiile în care nu sunt bani prevăzuți în buget pentru asemenea investiții.


Comentează știrea

constantean
25 mai 2017
APC

Cat il mai tine Fagadau pe directorul incompetent de la APC? Cotizeaza foarte bine la partid? Altfel nu înțelege nimeni de ce l-ar promova!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5689 secunde