Excluderi din PNL Constanța! Rezeanu, Căliminte și Băisan, dați afară din partid

706
3
Consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, precum și consilierul județean Remus Cristy Băisan au fost excluși din filiala PNL Constanța. În consecință, cei trei își vor pierde mandatele de aleși locali, locurile ocupate de ei urmând să revină altor liberali. 


Drept urmare, potrivit listei depuse înaintea alegerilor locale, locul lui Remus Cristy Băisan în CJC ar urma să fie ocupat de Gianina Topolov. Totodată, în Consiliul Local Constanța, cele două locuri rămase libere după excluderea lui Romeo Rezeanu și Horia Căliminte ar urma să revină liberalilor Marius Tulică și Florin Gavrilă. 


Retragerea sprijinului politic și excluderea celor trei consilieri din Partidul Național Liberal a fost propusă de Comisia de Anchetă constituită la nivelul Filialei PNL Constanța pentru analizarea activității aleșilor locali. Biroul Politic Local al PNL Constanța a luat act de raportul comisiei și a votat pentru retragerea sprijinului politic și excluderea din PNL, în toate cele trei situații. 


Concluzia comisiei a fost că Romeo Rezeanu, Horia Căliminte și Remus Cristy Băisan au încălcat în mod repetat prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statutului Partidului Național Liberal. 


Mai mult, în opinia celor ce au "anchetat" comportamentul liberalilor excluși din formațiunea politică, Romeo Rezeanu și Remus Cristy Băisan au dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de imaginea Partidului Național Liberal. În plus, atât Romeo Rezeanu, cât și Horia Căliminte sunt acuzați că au votat împo-triva colegilor liberali din Consiliul Local Constanța, nerespectând decizia politică (pe care au spus inițial că o vor respecta) luată în ședința de armonizare a poziției consilierilor. 


"Biroul Politic Local a luat o decizie fermă, dar corectă în ceea ce privește retragerea sprijinului politic și excluderea din organizație pentru cei trei aleși locali din partea Partidului Național Liberal. Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor, nu ne face niciun fel de plăcere, dar uneori astfel de decizii sunt necesare. Vorbim despre o situație extremă în care s-a ajuns cu atitudinea celor trei membri, prin urmare soluția BPL nu avea cum să fie alta. Nu aș vrea să transmitem ideea că în PNL Constanța este numai disciplină cazonă, dar în schimb mi-aș dori să se știe că respectul, colegialitatea și bunul-simț reprezintă fundația acestei organizații", a declarat președintele Organizației Municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină. 


v v v


Reamintim că atât Romeo Rezeanu, cât și Horia Căliminte au votat, în ședința Consiliului Local Constanța din 31 mai 2017, împotriva colegilor liberali la două proiecte importante de pe ordinea de zi. Cu toate că grupul consilierilor liberali a decis și comunicat, cu puțin timp înaintea ședinței, poziția partidului, cei doi consilieri locali nu au respectat-o, în condițiile în care au spus că o vor respecta, votând în sens contrar, încălcând nu numai disciplina de partid, dar și cuvântul dat. 


Decizia Biroului Politic Local al Organizației municipale PNL Constanța va fi comunicată Biroului Politic Județean al PNL Constanța condus de deputatul Bogdan Huțucă. 


"Am votat pentru preluarea bazelor sportive Farul, Badea Carțan și încă o bază abandonată de la Ministerul Sporturilor la Consiliul Local Constanța. Cei de la partid voiau să o ia la Consiliul Județean, unde domnul Muhscină este consilier județean. Să se împăuneze el cu preocuparea constantă și bunele intenții pentru oraș. De aceea, indicația lui mârșavă era ca noi, consilierii locali libe-rali, să ne opunem să le luăm la primărie, să le amenajăm pentru public. Repet, chestie de orgoliu tâmpit. M-am cam consumat pentru cât de meschin a procedat Muhscină. Ne vom consulta și vom vedea ce urmează să facem, cum să procedăm. Va conta foarte mult poziția lui Bogdan Huțucă, dacă persistă în această gafă monumentală sau pune lucrurile la punct. Oricum, eu sunt împăcat cu mine însumi", a spus Romeo Rezeanu.


Comentează știrea

Mazar Pasha
10 iunie 2017
Trei, Javre și toți trei!

... La origine sunt "iudei"! Cum adica :' Oricum, eu sunt împăcat cu mine însumi, a spus Romeo Rezeanu"?Inseamna ca Fagadau & Co , v-au dat mai mult decat 30 arginti de caciula.Zi domn Rezeanu, cat ti-a dat Fagadau din viitoarele contracte de renovare ?Mai mult de10%?Cat, 15%?20%? Daca erati oameni corecti si aveati coloana verticala, trebuia sa demisionati si apoi in mod public intr-o conferinta de presa sa va prezentati si motivele invocate despre disputa cu Muhscina.Dar,nu ,voi ati procedat tipic politicianului roman de la malul M.Negre, adica v-ati vandut adversarilor politici contra unei spagi grase.La voi spaga duduie ,precum economia orasului in capatana lui Fagadau. Nu-mi fac griji ca cele trei jartele cu caractere de bronz, vor ramane in afara politicii, ci se vor muta la ALDE,partidul "viermelui"Tariceanu( parca asa l-a numit CTP-ul).O sa se joace de-a "consilieri" in "Primaria coruptilor si asistatilor sociali" condusa de "primarul" penal Chiru.

Corect....
10 iunie 2017
Au facut "opozitie constructiva"

Opozitie constructiva,asa spun panaramele astea de liberali atunci cand bat palma cu pesedeii.Slugile astea pesediste fac "opozitie constructiva" de peste 17 ani la Constanta.Si au dreptate.De peste 17 ani isi construiesc palate din bani publici.Au construit si pentru altii,au construit pe spatii verzi,au construit aiurea in parcuri,au construit ca idiotii.Nimic nu este posibil fara binecuvantarea si sprijinul opozitiei liberale.Acum ati inteles ce inseamna "opozitie construtiva" ? Panarame.

Răspuns la: Trei, Javre și toți trei!
Adăugat de : Mazar Pasha, 10 iunie 2017
... La origine sunt "iudei"! Cum adica :' Oricum, eu sunt împăcat cu mine însumi, a spus Romeo Rezeanu"?Inseamna ca Fagadau & Co , v-au dat mai...
Gigi
10 iunie 2017
Bataie de joc

De ce n-o dati afara si pe primarita Belu de la Kogalniceanu care a facut campanie pe strada candidatului PSD de la Balcescu? Cum acceptati aceasta bataie de joc?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2207 secunde