Eugen Tomac: PMP a propus 11 decembrie ca dată a alegerilor parlamentare

255
Eugen Tomac: PMP a propus 11 decembrie ca dată a alegerilor parlamentare - eugentomac-1471958379.jpg

Articole de la același autor

PMP a propus 11 decembrie 2016 ca dată a alegerilor parlamentare, în cadrul consultărilor pe care le-a purtat cu Guvernul pe această temă, a declarat președintele executiv al partidului, Eugen Tomac.


"PMP a fost consultat de Guvern în acest proces de stabilire a datei alegerilor. Poziția noastră este fermă că nu considerăm oportun ca data de 4 decembrie să fie data pentru organizarea alegerilor. Cre-dem că cel mai corect este să se găsească o altă dată, întrucât în acea săptămână sunt mai multe zile libere și, în mod clar, electoratul, care, de obicei, este extrem de activ, profită de aceste zile în detrimentul exercitării dreptului la vot. E mai potrivită data de 11 decembrie, în condițiile în care nu se poate mai devreme", a spus Eugen Tomac.


În acest zile, reprezentanții Guvernului poartă negocieri cu liderii partidelor politice pentru stabilirea de comun acord a datei organizării alegerilor parlamentare, Executivul înclinând spre 11 decembrie.


Concret, Guvernul a propus două variante pentru organizarea alegerilor parlamentare, 4 și 11 decembrie, cu accent pe 11 decembrie, deoarece pe 4 este prea devreme față de 1 Decembrie, de zilele libere. 


Discuțiile cu partidele politice au loc în contextul în care unele formațiuni politice au propus ca alegerile să aibă loc în luna noiembrie, însă Guvernul nu accep-tă această propunere.


Executivul intenționează să emită cât mai repede Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare, deoarece proiectul de ordonanță de urgență pentru suplimentarea numărului secțiilor de votare pentru românii din străinătate conține termene exprese care se raportează la data alegerilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2069 secunde