Eugen Tomac: Nu am spus că PMP îl va susține pe Iohannis la alegerile prezidențiale

283
Eugen Tomac: Nu am spus că PMP îl va susține pe Iohannis la alegerile prezidențiale - pmpeugentomac-1534516754.jpg
Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat zilele trecute că, dacă se va reuși crearea unui pol politic anti-PSD cu ajutorul partidelor de opoziție, acest lucru nu înseamnă și că Mișcarea Populară îl va susține pe Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat de președinte al României.


Liderul PMP a enumerat alegerile care pot fi câștigate de către această construcție politică - alegerile europarlamentare din 2019, alegerile locale și alegerile parlamentare din 2020, iar când i s-a pus în vedere că a omis alegerile prezidențiale, a răspuns: "La prezidențiale e simplu".


Întrebat dacă acest lucru înseamnă că PMP îl va susține pe Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de președinte al României, Eugen Tomac a răspuns că nu asta a vrut să spună și că o astfel de decizie trebuie luată, până la urmă, în interiorul partidului.
"Nu am spus că PMP îl va susține pe Iohannis la alegerile prezidențiale. Am spus deocamdată că singurul lucru care este obligatoriu este să începem să discutăm. Dacă vom reuși să fim raționali, să creăm această structură mult mai devreme, vom fi mult mai credibili în ochii românilor. Dacă vom căuta scuze pentru tot felul de chestiuni, atunci și PMP va merge singur în toate celelalte bătălii, și la europarlamentare și așa mai departe. Nu ezit nimic, spun doar ce este realist, iar un candidat pentru o funcție atât de importantă îl decide un partid, nu îl decide o persoană, iar eu reprezint un partid, și când partidul va lua o decizie cu privire la opțiunile noastre politice, pe orice construcție, atunci voi fi în măsură să le susțin", a explicat Eugen Tomac, citat de Agerpres.


În altă ordine de idei, Eugen Tomac consideră că partidele de opoziție ar trebui să formeze o alianță sau o coaliție, pentru a câștiga toate alegerile, începând cu anul 2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0092 secunde