Robert Boroianu:

"Eu candidez pentru Constanța. Mazăre este istorie…"

3361
17

Articole de la același autor

Demisia primarului Radu Mazăre a creat un culoar nesperat pentru candidații "opoziției", care acum pot spera la cea mai importantă funcție din administrația publică locală. Și nu a trebuit să treacă mult timp ca primele voci să-și anunțe candidatura. Liberalul Robert Boroianu, copreședintele PNL Constanța, este unul dintre acei pretendenți care țintește scaunul de primar. Însă, de la a vrea până la a putea este cale lungă. Despre cum vrea să parcurgă această cale și cât de mult îl va apăsa "greaua moștenire", Robert Boroianu ne-a vorbit în cadrul unui interviu.

- V-ați anunțat intenția de a candida la Primăria Constanța, însă PNL face sondaje pentru a verifica notorietatea mai multor liberali. În ce condiții veți candida, mai ales dacă sondajul nu arată cifre încurajatoare?

- Este evident că decizia privind candidatul este determinată de rezultatele și de plasarea acestuia în sondaj, însă nu acesta este singurul criteriu de alegere a celui mai bun candidat. Cercetarea sociologică îți poate furniza informații importante despre intenția de vot. Alegerile electorale ne-au dovedit însă existența unor anumiți candidați care s-au blocat la un anumit procent. De aceea, trebuie să luăm în calcul și celelalte elemente esențiale care converg la alegerea candidatului cum ar fi valoarea proiectului său, echipa, sondajul, determinarea și implicarea candidatului.

- Liberalii nu au câștigat niciodată Primăria Constanța în ultimii 25 de ani. Știți de ce? De ce ați reuși dvs. să schimbați acest lucru?

- Primăria înseamnă un om, o echipă, un mesaj și, nu în ultimul rând, un proiect. De-a lungul timpului au existat campanii și oameni. Poate că unora le-au lipsit anumite lucruri, poate că unii au atras simpatii, alții nu, poate că nu au avut determinare, nu avem cum să știm. Consider însă că 2016 este anul în care PNL va da omul, echipa, mesajul și proiectul care să suscite atenția și interesul constănțenilor.

- Vă avantajează sau vă dezavantajează ieșirea lui Radu Mazăre din acest peisaj electoral?

- Eu candidez pentru Constanța, nu împotriva lui Mazăre. Eu le propun constănțenilor o perspectivă de dezvoltare, un mediu privat puternic în Constanța, bazat pe valoarea inteligenței și creativității care să conducă la creșterea bugetului orașului, să putem investi în educație, sănătate, mediu, cultură, sport. Mazăre este deja istorie…

- Ați fi dispus să purtați discuții, negocieri cu ceilalți contracandidați de dreapta pentru susținerea unui singur candidat împotriva PSD?

- Am intrat în competiție să câștig, nu să fac combinații. Sper să mă impun ca cel mai important candidat și mi-aș dori ca ceilalți să mi se alăture în această cursă și să mă susțină. Sunt convins că persoanele care mi s-ar alătura ar aduce un plus proiectului meu.

- Cum vreți să întoarceți în favoarea dvs. voturile unui electorat activ preponderent de stânga: pensionari, asistați social, oamenii fără studii?

- Eu mă adresez constănțenilor în general. Soluțiile propuse de mine vizează calitatea vieții pentru toți constănțenii, indiferent de categoriile din care provin. Nu mă gândesc la un electorat de dreapta sau de stânga. Ceea ce îmi propun este o politică activă în domeniul investițiilor și dezvoltării economice, atât cât e în sarcina unui primar, astfel încât bugetul să poată suporta un sprijin și în acest segment social. Nu sunt însă dispus să sacrific un buget pentru pro-iecte sociale în defavoarea unei dezvoltări durabile.

- Problemele Constanței sunt arhicunoscute, indiferent că vorbim de gigacalorie, spații verzi, dez-voltare urbanistică a orașului, câini maidanezi. Se va schimba ceva în imaginea Constanței cu Boroianu primar sau veți vorbi de "greaua moștenire"?

- O instituție bine condusă găsește rezolvări pentru aceste probleme. Nu voi invoca greaua moștenire. Vin la primărie să găsesc soluții la probleme, vin să construiesc și să ajut la îmbunătățirea imaginii orașului nostru, la dezvoltarea lui. Constănțenii au diverse așteptări, vor confort material, predictibilitate în afaceri, în carieră, condiții bune pentru educație, sănătate, siguranța cetățeanului, cultură și sport. 

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Georgica
8 iulie 2015
Boroiabu R.Aurel istorie

Dl Cosmin Zaprojan dvs ati luat interviul acestui Infractor care vorbeste de privatizare prin furaciuni si fraude aduse statului pentru a face sponzorizari la partid, la PNL si PSD,dar nu mai vorbim de spagile date la organele de control,ANAF,Garda Finaciara,DSV,ITM si alte organe de control,chiar puteti sa verificati daca va face placerea la IPJ si Parchetul C-ta la D-na Prc Adina Florea,Puiu Zarafina si alti si va puteti bine documenta ce e adevarat si ce nu e adevarat daca totusi doriti sa faceti o selectie de un primar adevarat pentru noi constanteni ne corupt si care face lucru bun cum vorbeste Dl Presedinte Klaus Iohannis.Sant reclamati ,plangeri,informati care se gasesc la IPJ si Parchet C-ta scrise de unul Lazar din Germania.Dar e probabil datorita Avocatilor de marca din C-ta si diferite persoane de pe la SRI sa fie ascunse sau tinute la sertar,ca au produs fraude suficiente,la Gepeto a fi sutinuti de catre cei care au trebuit sa apere statul si nu infractori.

petrica
9 iulie 2015
nu stiu

nu stiu cine asti dar sigur ai voturile celor din zona tomis 3 si tomis 4 daca ne scapi de tiganii din cartierul de suflet al celui pe care il numesti istorie

Marius
9 iulie 2015
Te votam

Cred că e nevoie de un om din sectorul privat pentru Primaria Constanta. Mult succes!

Constantean
9 iulie 2015
Articol

Se vede ca e articol elogios platit in carnati.

Stela
9 iulie 2015
Proiect

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: : [email protected]

Teleaja
9 iulie 2015
Cadisat

Oare cine sa il voteze pe acest anonim? Pare băiat simpatic dar nu il cunoaște nimeni

Mariana Tomis
9 iulie 2015
Proeiect

Teleaja de la 6 al cunosc eu e un Hot de performanta de la Sc Gepeto omu a furat cu toate partidele,garda si Sri aparare cred ca ai anteles totul ce fel de primar vor PNL sal nil bage pe gat constantenilor.Petrica de la 2 poate citesti si tu.Constanteanu ai si tu dreptate ca astea de la Cugetul Liber mai scrie de el cate ceva,omul e tare pervers au c-am pacalit cam multi smecherasi de la Gepeto.Ca astea zic ca sant liberali

Monica
9 iulie 2015
*

Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va asteptam urgent in echipa noastra, pentru a colabora cu noi si pentru a castiga 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate deosebit de simpla si de viitor. Garantam seriozitate absoluta si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Alberto Rodrigues
9 iulie 2015
Atragere turisti in extrasezon

Sunt Alberto Rodrigues cercetator in stintele economice si digitale Avand in vedere ca Romania pana pe 31 Decembrie are statut de tara gazda a capitalei Europene si pana acum ar fi trebuit ca Romania ,Constanta Valea Prahova ,Brasov sa profite la maxim de o astfel de oportunitate pentru a atrage turisti din randul celor tineri ,

muncitor
9 iulie 2015
hotie

el primar..nu este in stare a dea salariul la timp muncitorilor....firm este pe butuci, cu mari datorii....nu vrem asa primar prost si hot

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.55 secunde