ESTE OFICIAL! MAJORĂRI SALARIALE PENTRU MILITARI, POLIȚIȘTI, FUNCȚIONARI DIN PENITENCIARE ȘI ALTE CATEGORII DE SALARIAȚI. Președintele Iohannis a promulgat legea

57948
2
ESTE OFICIAL! MAJORĂRI SALARIALE PENTRU MILITARI, POLIȚIȘTI, FUNCȚIONARI DIN PENITENCIARE ȘI ALTE CATEGORII DE SALARIAȚI. Președintele Iohannis a promulgat legea - armata3gbc9rhm1z-1497281526.jpg
Președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative.


Conform legii, din luna iunie 2017 personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor, medicii militari din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, indiferent de funcția pe care sunt încadrați, pot opta în locul soldei de funcție sau salariului de funcție, gradațiilor și soldei salariului de comandă după caz, pentru salariu de bază stabilit pentru o funcție echivalentă potrivit prevederilor din familia ocupațională Sănătate, la care se adaugă solda de grad, salariul gradului profesional deținut.


Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retragere ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia și alte drepturi specifice care se acordă potrivit legii personalului menționat se stabilesc în raport cu soldele, salariile lunare brute cuvenite în calitate de personal militar, polițist, funcționar public cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor corespunzătoare funcțiilor încadrate potrivit legii.


Legea prevede că, începând cu luna iunie 2017, să fie majorat cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază aflate în plată pentru personalul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii și cooperație, personalul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, agențiilor județene pentru protecția mediului și gărzilor naționale de mediu și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, personalul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și a comisariatelor regionale și județene pentru protecția consumatorului.


Tot astăzi, președintele Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 16/2016 pentru completarea anexei la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, precum și alte măsuri, a Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, a Legii privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2014 pentru modificarea anexei la Ordonanța Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale și a Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 88/2016 pentru suspendarea prevederilor art. 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.


Comentează știrea

sgp
12 iunie 2017
vrajeala

Gresit este pentru medicii militari nu pentru militari. Ce dracu bagati zazanie ca militarii nu au avut nici o marire din 2009 de cand a taiat boc.

mr. Anaconda
13 iunie 2017
pensionar

Vrajeli de doi lei. Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retragere ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia și alte drepturi specifice care se acordă potrivit legii, NU SE ACORDA. Ca sa beneficiezi de aceste drepturi, trebuie sa dai armata in judecata, si ai de asteptat.

Pagina a fost generata in 1.0538 secunde