Ședință extraordinară de Guvern, pentru bugetul pe 2020

de Cuget Liber Vineri, 13 Decembrie 2019 145
Guvernul se reunește într-o nouă ședință, vineri seară, în cadrul căreia ar urma să fie discutat într-o primă lectură proiectul legii bugetului de stat pe anul 2020.


Ședința de Guvern este anunțată să înceapă la ora 18.00. Premierul Ludovic Orban declara, joi, că până luni va decide forma în care va fi adoptat bugetul pentru anul 2020, fiind luate în calcul procedura parlamentară sau asumarea răspunderii. Orban afirma că, în oricare dintre situații, orice amendament benefic va fi admis.

El spunea că în cursul zilei de joi urma să fie gata o primă variantă a bugetului pentru 2020 care va fi discutată cu partidele care susțin Guvernul, iar în cursul zilei de vineri va exista o primă lectură a documentului.

Întrebat dacă va angaja răspunderea Guvernului pentru Legea bugetului, Orban spunea: ”Obiectivul nostru este de a reuși adoptarea bugetului de stat și a Legii asigurărilor sociale până în 31 decembrie. Dacă constatăm că este posibil să atingem acest obiectiv prin dezbaterea obișnuită în Parlament, vom apela la dezbatere”.


Orban preciza că orice amendament adus Legii bugetului și care este oportun va fi admis, indiferent de modul în care se a adopta legea.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei