ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ la Guvern. Premierul Viorica Dăncilă s-a întors mai devreme din concediu

193
ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ la Guvern. Premierul Viorica Dăncilă s-a întors mai devreme din concediu - dancila-1534159072.jpg

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă și-a scurtat concediul cu o zi. Cu toate că și luni ar fi trebuit să fie liberă, Viorica Dăncilă a revenit la Palatul Victoria în contextul anchetelor penale care vizează ministrul de Interne, prefectul Capitalei, dar și modul de intervenție al jandarmilor la protestul Diasporei, de vineri, din Piața Victoriei. La Guvern au fost convocați de urgență mai mulți miniștri au Cabinetului Dăncilă. 


Viorica Dăncilă a ajuns luni, puțin după ora 11, la Palatul Victoria și nu a făcut declarații. După prânz, la Palatul Victoria a ajuns și ministrul de Interne, Carmen Dan. De asemenea, au fost convocați vicepremierul Paul Stănescu, cel care i-a ținut locul premierului Dăncilă cât aceasta a fost în concediu, dar și ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Revenirea lui Dăncilă din concediu are legătură cu faptul că procurorii militari s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și la incidentele violente petrecute la manifestația de vineri seară din Piața Victoriei.

De altfel, prim-ministrul Viorica Dăncilă a condamnat încă de sâmbătă acțiunile violente produse în București, vineri seară, "desfășurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestații civice".

"Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.

În acest moment, Guvernul așteaptă ca instituțiile abilitate să desfășoare toate anchetele necesare, astfel încât cei vinovați de acțiunile violente să fie trași la răspundere", se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă de Guvern.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a cerut Serviciului Român de Informații un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele, precum și la modul în care au acționat instituțiile statului român cu atribuții în furnizarea de date și informații cu privire la intențiile de deturnare a acțiunilor publice de protest.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2062 secunde