Edilul Decebal Făgădău: "Centrul Constanței se modernizează cu bani europeni"

935

Articole de la același autor

Centrul municipiului Constanța va renaște. Vor fi refăcute trotuarele, vor fi amenajate noi spații verzi, noi piste de biciclete și vom avea fântâni arteziene. Investițiile vor fi realizate cu bani europeni, iar autoritățile locale au semnat deja contractul de aproape 90 de milioane de lei.

Mai multe străzi din centrul municipiului Constanța vor intra într-un amplu proces de modernizare. Sunt investiții așteptate de ani de zile, care să aducă un suflu nou străzii Ștefan cel Mare, dar și altor artere din zona centrală. În total, constănțenii vor avea mii de metri pătrați de spații verzi, zeci de mii de metri pătrați de trotuare reabilitate și iluminat public inteligent.



"Constanța merge mai departe. Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane de lei. Mai exact, proiectul la care am muncit mai bine de trei ani se numește «Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța» și o valoare de 89.854.757, 70 lei, din care 98% sunt din fonduri europene și 2% din bugetul nostru", a anunțat primarul Decebal Făgădău.
În proiectul de modernizare sunt incluse strada Ștefan cel Mare, o parte a bulevardului Ferdinand și o parte a străzii Mircea cel Bătrân, precum și străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, general Manu, Răscoala din 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter.

Iluminat inteligent și internet gratuit

Astfel, pe strada Ștefan cel Mare, se va realiza reabilitarea și extinderea zonei pietonale, totalizând 15.789 metri pătrați și vor fi făcute marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilități. Sunt prevăzute construirea mai multor fântâni arteziene și amenajarea unei suprafețe de 5.206 metri pătrați spații verzi. Va fi montat mobilier urban inteligent, cu bănci, spații de ședere, cișmele, dar și internet wi-fi gratuit. Din loc în loc, vor fi rasteluri pentru biciclete și 15 panouri moderne pentru informare. În plus, va fi schimbat complet sistemul de iluminat, cu unul inteligent, și va fi montat un sistem de supraveghere video.



Pe bulevardul Ferdinand și pe strada Mircea cel Bătrân, pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și bulevardul Ferdinand, va fi marcată bandă unică de transport public, pe o lungime de aproape trei kilometri și piste pentru biciclete de peste 5,3 km. Vor fi reabilitate trotuarele pe o suprafață totală de 38.273 mp. De asemenea, se va face semnalizare atât pe verticală, cât și pe orizontală și va fi realizat iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete și iluminat inteligent pentru trecerile de pietoni.


În ce privește străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoala din 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter, vor fi reabilitate și extinse traseele pietonale, va fi marcată semnalizarea verticală și orizontală și vor avea iluminat public modern și inteligent.
"Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului nostru", a completat primarul Decebal Făgădău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5978 secunde