Dragnea, întâlnire cu Darius Vâlcov, Tăriceanu și prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu

155
Dragnea, întâlnire cu Darius Vâlcov, Tăriceanu și prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu - liviudragnea-1551981768.jpg
Liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit joi, biroul său din Parlament, cu prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. La ședință participă și Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă și liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu. Întâlnirea are loc în contextul în care Comisia Europeană a anunțat că a demarat o procedură de infringement împotriva României din cauza controversatei OUG 114/2018.


UPDATE 18.05 Călin Popescu Tăriceanu a plecat de la ședință dar a refuzat să vorbească cu presa.


Surse din interiorul Coaliției au declarat pentru Hotnews.ro că pe agenda discuțiilor se află ordonanța 114/2019. Întâlnirea are loc în contextul în care au existat o serie de discuții în Coaliția de guvernare PSD-ALDE despre modificarea "ordonanței lăcomiei". ALDE a solicitat în repetate rânduri partenerilor de guvernare să modifice OUG114/2019 la capitolul taxarea pe domeniile energie și bănci însă Darius Vîlcov și Liviu Dragnea au refuzat.


Comisia Europeană a anunțat joi că a demarat o procedură de infringement împotriva României din cauza controversatei OUG 114/2018. Comisia a constat că obligarea producătorilor de gaze să vândă la prețuri plafonate timp de trei ani este contrară legislației europene. Potrivit Comisiei, astfel de măsuri nu sunt "adecvate pentru atingerea în mod sustenabil a obiectivului de a proteja consumatorii casnici împotriva creșterilor excesive de preț".


Premierul Viorica Dăncilă spunea luni că nu va abroga "Ordonanța lăcomiei", pentru că are și "aspecte bune", și că vor fi doar unele modificări, tot prin Ordonanță de Urgență a Guvernului. Ea nu a precizat ce anume va fi modificat în Ordonanța 114, susținând că nu sunt finalizate discuțiile cu toți cei implicați. Dăncilă a fost audiată luni în plenul Camerei Deputaților pe tema OUG 114, care introduce "taxa pe lăcomie" pentru bănci. Premierul a venit în Parlament la solicitarea liberalilor, care cer Guvernului abrogarea actului normativ, acuzând că prevederile ordonanței duc România în faliment.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8918 secunde