Dragnea apelează la o nouă cale extraordinară de atac, încercând să obțină anularea condamnării de 3 ani și 6 luni

175
Dragnea apelează la o nouă cale extraordinară de atac, încercând să obțină anularea condamnării de 3 ani și 6 luni - dragnea-1571755671.jpg
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a depus marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, un recurs în casație, prin care încearcă să obțină anularea condamnării de 3 ani și 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, informează Agerpres.


Este a doua cale extraordinară de atac la care apelează Liviu Dragnea, după ce a depus săptămâna trecută o contestație în anulare la Instanța supremă.


Alți doi inculpați din acest dosar, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, și Olguța Șefu, fost director executiv adjunct, au depus contestații în anulare.


Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


În același dosar, Floarea Alesu a primit 3 ani și 7 luni închisoare cu executare, iar Olguța Șefu a fost condamnată la un an închisoare cu suspendare.


Conform rechizitoriului, Liviu Dragnea, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a contribuit la menținerea în funcție la DGASPC Teleorman a două angajate - Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.


Cele două nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și, de fapt, activitatea la sediul Organizației PSD Teleorman, a arătat DNA.


Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8008 secunde