Doi constănțeni au ajuns miniștri. Deputatul Stelian Ion, atac la președintele Iohannis

990
Doi constănțeni au ajuns miniștri. Deputatul Stelian Ion, atac la președintele Iohannis - untitled-1564036645.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Stelian Ion, de la USR Constanța, a calificat, ieri, drept "dezonorantă" pentru președintele Klaus Iohannis numirea miniștilor de Interne și Externe, Nicolae Moga și Ramona Mănescu.


"Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte. O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României", a scris Stelian Ion, pe Facebook.
"E o comicărie de teatru absurd ca, în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste Poliție. La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase. Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației. Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?", a mai scris Stelian Ion.


Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, numirea lui Nicolae Moga în funcția de ministru al Afacerilor Interne și a Ramonei Mănescu - ministru al Afacerilor Externe, precum și a lui Mihai Fifor - vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Aceștia au depus, în fața președintelui Klaus Iohannis, jurământul de învestitură.


Cine sunt Mănescu și Moga


Ramona Mănescu, numită de președintele Klaus Iohannis în funcția de ministru al Afacerilor Externe, este născută la data de 6 decembrie 1972, în Constanța, și este de formație jurist.


Ea a fost membră a Partidului Național Liberal din anul 1990 până în 2017, când s-a alăturat ALDE. Mănescu a fost europarlamentar ales pe listele PNL din 2007 în trei legislative europene, până în 2019.


Mănescu a mai deținut în trecut o funcție în Executiv, ocupându-se de portofoliul Transporturilor din 2013 până în 2014 în Guvernul Ponta. Aceasta a fost și europarlamentar PNL, în prezent fiind în ALDE.
Nicolae Moga este născut la data de 25 octombrie 1952, în Constanța. 


Nicolae Moga a fost cursant, între 1973 și 1977, al Facultății de Energetică, Specializarea Centrale Termoelectrice din cadrul Institutului Politehnic București, a făcut studii studii postuniversitare de management și finanțare Locală, între 2002-2004, la Universitatea Ecologică București, între 2002 și 2006, a făcut Facultatea de Drept și Științe Juridice din cadrul Universității Ecologice București, iar în 2011 a absolvit Universitatea Națională de Apărare "Carol I".
Este membru PSD din 2003 și senator PSD de Constanța din 2008. 


La acest moment se află la al treilea mandat și deține funcția de vicepreședinte al Biroului Permanent al Senatului României. 
În perioada anilor 1991 și 1993 a fost subprefect al județului Constanța. De altfel, Nicolae Moga a mai deținut funcția de subprefect al județului Constanța și între 2003-2004.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1642 secunde