Traian Băsescu:

"DNA-ul trebuie adus măcar la credibilitatea pe care o avea în timpul lui Morar"

264
1
Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, la un post de televiziune, că urgența numărul 1, în momentul de față, în privința Direcției Naționale Anticorupție (DNA), este reabilitarea credibilității instituției, invocând mai multe eșecuri în ultima perioadă.

"Trebuie spus foarte clar că urgența numărul 1 în momentul de față, în ceea ce privește DNA-ul, este reabilitarea credibilității instituției, pentru că au avut atâtea eșecuri, în ultima perioadă, încât ceva trebuie să se întâmple acolo. Noile legi ajută foarte mult la credibilizarea instituției, la nivelul Parchetului General, pentru că DNA-ul e parte a Parchetului General, pentru că nu mai permite să aducă procurori de parchet de judecătorie să îi faci procurori de parchet general. Trebuie adus DNA-ul măcar la nivelul și credibilitatea pe care le avea în timpul lui Morar, când nu prea plecau dosare fără probe consistente. Au fost dosare ratate și în timpul lui Morar, și e firesc să fie un procentaj de rateuri ale procurorilor, dar ce se întâmplă acum, cu dosarele, în ultima perioadă, este inacceptabil", a spus Traian Băsescu.

Liderul PMP a mai afirmat că nu știe ce decizie va lua președintele Klaus Iohannis după finalizarea raportului Inspecției Judiciare, dar, în opinia sa, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar trebui schimbată.

"Mi-e foarte greu să vă spun ce decizie va lua președintele. Dacă ține la instituție ar trebui să o schimbe destul de repede. De asemenea, ministrul Justiției ar trebui să aibă o atitudine după finalizarea raportului Inspecției, nu mai poate rămâne așa", a mai precizat Băsescu, citat de Agerpres.

Totodată, fostul șef al statului a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că a mințit într-o declarație acordată Euronews, în care ar fi spus că, prin modificările legilor justiției, procurorii au fost subordonați politic când, de fapt, este întărită independența magistraților.

Comentează știrea

panc
6 februarie 2018
Basescu

rusinica don president...... dna ul nu mai este bun pentru ca ti-a trimis rudele corupte la puscarie . ti-e frica sa nu urmezi ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.579 secunde