DNA cere închisoare cu executare pentru Ludovic Orban

218
1
DNA cere închisoare cu executare pentru Ludovic Orban - ludovicorban-1519052940.jpg
La ultimul termen din dosarul în care este judecat liderul PNL, Ludovic Orban, procurorii DNA au cerut instanței să decidă o pedeapsă cu închisoare cu executare. Procurorii vor, totuși, o condamnare spre minimul pedepsei. În prima instanță, liderul PNL a fost achitat.


Solicitarea DNA a fost formulată luni, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție unde are loc ultimul termen în procesul început în 2016 în care liderul PNL, Ludovic Orban, este acuzat de fapte de corupție.


Înainte de a intra în sala de judecată, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că așteaptă ca instanța să demonstreze faptul că este nevinovat. El a mai declarat că se așteaptă ca această campanie împotriva luptei anticorupție să înceteze, iar în situația în care procurorii fac abuzuri, "să se pronunțe acele entități care sunt învestite de Constituție și de legile țării".


"Astăzi este ultimul termen, se suțin pleodoariile finale. Mă duc exact cum am participat în fiecare fază a procedurilor juridice atât la DNA, cât și la instanța de recurs. Aștept să mi se facă dreptate, aștept ca instanța să judece exact după faptă, după lege și să dea acea decizie care mi se pare normală și care să consfințească faptul că eu nu am săvârșit nicio infracțiune", a declarat Ludovic Orban.


Întrebat de ce susține DNA, în ciuda faptului că el se consideră "o victimă" a acestei instituții, liderul PNL a spus că nu este de acord cu abuzurile anumitor procurori.


"Faptul că am spus că nu văd niciun temei de revocare a procurorului-șef DNA, nu înseamnă că eu sunt de acord ca anumiți procurori să comită abuzuri. Dimpotrivă, știți foarte bine că, atunci când au apărut astfel de cazuri, am spus că este în interesul DNA și în interesul percepției generale ca procurorii care în mod evident au săvârșit abuzuri să dispară din instituție", a continuat el.


"Eu aștept ca în România să înceteze campania asta mizerabilă care este dusă împotriva lupte anticorupție și care este dusă taman de oamenii care, mulți dintre ei au probleme reale atât cu DNA, cât și în instanță. Eu cred că asupra activității instituțiilor din zona de Justiție trebuie să se pronunțe acele entități care sunt învestite de Constituție și de legile țării", a continuat acesta, potrivit Digi24.ro.


Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că și-a folosit influența pentru a obține foloase necuvenite. În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunțat că își retrage candidatura la Primăria Capitalei și demisionează din funcțiile de prim-vicepreședinte PNL și vicepreședinte al Camerei Deputaților, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie 2016.


În 31 ianuarie 2017, Orban a fost achitat de un complet de trei judecători al instanței supreme. Decizia nu a fost definitivă și a fost contestată la completul de cinci judecători al instanței supreme.


Comentează știrea

MIHAI
19 februarie 2018
justitia , BABA OARBA

Romania este saturata de dosare penale, de procese si alte actiuni juridice care, pana acum in loc sa schimbe moravurile politice, au ca efect perfectionarea metodelor si mijloacelor de a fura fara teama de consecinte, schimband legile in favoarea banditilor. Felul in care actioneaza justitia romaneasca, ne face sa intelegem de ce simbolul justitiei , femeia cu spada, este legata la ochi. Pricipalele institutii care vegheaza la aplicarea justitiei pot fi asemnatae mai degraba cu cele trei maimute: una nu vede, a dpua nu aude si a treia nu vorbeste. Se fura in draci, ca in codru cu consimtamantul si complicitatea unei parti a electoratului si a unor legi permisive care usureaza calea oricarui terchea-berchea sa ajunga parlamentar, mare lider de partid sau ministeriabil. De functiile inferioare acestora nici nu mai vorbim, Se pot cumpara de catre oricine ca la Talcioc. Partea teoretica este usor de enuntat. Practica ne omoara. Ajunge unul deputat si intra in Parlament doar cu izmenele pe el. In scurt timp il vezi in mare tinuta, cu masina de lux, vila si amante. Prospera vazand cu ochii simultan cu sefii care l-au asigurat ascensiunea. Nimeni nu-l intreaba cum a reusit sa faca asa ceva intr-un timp atat de scurt. Anumite organe stau la panda. In loc sa-l aresteze la prima gaina furata din cotet, asteapta sa fure toate orataniile si eventual sa darame si cotetul. dupa care ncepe procesul care va dura pana la prescrierea cazului. Daca este totusi condamnat, intervin apelurile si mutarea dosarelor in alt oras, timp in care, ticalosul poate pleca oricand din tara, cu banii furati. Poate exageram, dar Romania parcurge o faza istorica in care nu mai este corect si normal ca justitia sa dovedeasca faptul ca este vinovat, in loc ca respectivul sa fie arestat , pusa proprire pe avere chiar daca a fost reparizata pe numele neamurilor, si tinut pana cand va demonstra cum a facut averea. Nu trebuie bagat la inchisoare neaparat. Poate sta si acasa dar cu paza la poarta si cu interdicitia de a parasi tara. Toti borfasii politici fac caz de prezumtia de nevinovatie si pana la al doilea apel sau al treilea apel,continua sa fure si sa doseasca prada si cand sa-l bagi la zdup, constati ca a disparut. Cine crede ca se va schimba ceva in Romania, este un naiv. S-a ajuns pana situatia in care eliberati din puscarie, ticalosii de talia lui Nastase, Voiculescu si cârnățăreasa din Pleșcoi sa-si petreacă timpul dintre doua condamnari pe alte continente, in timp ce noi debitam prostii despre cinste pe toate caile oferite de mass-media. Ar fi o solutie. Sa se legalizeze coruptia asa cum este legalizata prostitutia, si nimeni sa nu mai poata fi numit in functii superioare pana nu face dovada ca este corupt sau capabil de a deveni corupt imediat dupa numirea in functie. In vechiul regim erau directori care nu angajau gestionari daca acestia nu aveau cazier, cu cel putin o condamnare la activ. Doar asa se bucurau de increderea sefllor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6313 secunde