Anca Boagiu:

Din 2012, vom circula pe A2 de la București la Constanța GALERIE FOTO

2360
2
Anca Boagiu a anunțat, ieri, că Autostrada Soarelui va fi circulabilă de la vară pe întreg traseul București - Constanța.

Ministrul Transportului și Infrastructurii, Anca Boagiu, a vizitat, ieri după-amiază, mai multe puncte de lucru de pe autostrada A2. Însoțită de reprezentanții companiilor de construcții și de prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, Boagiu a fost interesată în mod special de stadiul lucrărilor pe porțiunea Medgidia-Constanța. Ministrul s-a deplasat de la podul de peste ecluza din Cernavodă până în apropierea localității Ciocârlia, unde începe unul dintre tronsoanele deja finalizate ale Autostrăzii Soarelui. În primă instanță, ministrul a analizat lucrările care au fost executate pentru reabilitarea podului numărul 02 și a viaductelor peste canalul navigabil Cernavodă, situate pe DN 22C, la kilometrul 1+978. Investiția de aici are o valoare totală de 9.488.877 de euro, iar ritmul susținut al lucrărilor a permis reducerea termenului de execuție cu 13 luni.

"Sunt foarte fericită pentru că s-a demonstrat că există oameni care pot lucra serios, terminând treaba mult mai devreme. Acest lucru demonstrează că și în România se poate lucra bine. Cred că și oamenii din Cernavodă vor fi fericiți pentru că traficul greu nu va mai trece prin oraș, așa cum și cei de la Constanța s-au bucurat în momentul în care a fost inaugurată centura. Vreau să îi felicit pe constructori și cei de la CNADNR", a spus ministrul.

Menționăm că lucrarea fost executată de către compania românească Arcada Company, care și-a început treaba în ianuarie 2011 și a terminat-o în cursul acestei luni.

Ulterior, ministrul a vizitat întregul șantier pe porțiunea Cernavodă - Medgidia pentru a verifica modul în care lucrează noua companie contractată pentru execuția porțiunii în cauză. Potrivit reprezentantului constructorilor, la momentul vizitei ministrului, pe șantier se aflau la lucru aproximativ 350 de muncitori și peste 150 de utilaje. Porțiunea de drum în cauză va fi finalizată pe 4 ianuarie 2013, însă autostrada va fi circulabilă din iunie anul viitor, când vor fi încheiate stadiile fizice ale lucrărilor. Conform Ancăi Boagiu, "din 2012, vom putea parcurge integral drumul de la București la Constanța pe autostradă". Totuși, spune ministrul, pe tronsonul Cernavodă-Medgidia se va circula doar pe un singur sens.

Menționăm că noii constructori au fost contractați în luna septembrie, după ce francezii de la Colas au părăsit șantierul în aprilie, abandonând lucrările.

Per total, Boagiu s-a declarat "foarte mulțumită" de felul în care noua companie contractată lucrează, precum și de progresul vechilor colaboratori.

Comentează știrea

un constănțean
1 decembrie 2011
În sfârșit

În sfârșit cuvinte de laudă și pentru muncitorii români. Dar cu calitatea lucrărilor cum rămâne, corespunde noilor cerințe !!?? Toți știm că românu' are o vorbă : "lasă bă că merge și așa, adică merge și legat cu sârmă ". Vom vedea în următoarele ierni cum va arăta asfaltul.

george
11 decembrie 2011
ciumele psd

bravo doamna ministru si inca odata bravo,spun asta ca ciumele astea de psd=ei nu sunt in stare de nimic si mai imi da si o stare de repulsie totalacand ii mai vad si pe astia noi serpelea cu ochelari si viitorul presedinte(ar vrea el)presedintele de merge la coafor nu la frizerie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5436 secunde