Premierul Viorica Dăncilă:

"Dezvoltarea societății trebuie gândită în jurul a doi piloni - Sănătate și Educație"

318
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că dezvoltarea societății trebuie gândită în jurul a doi piloni - Sănătate și Educație.

"Dezvoltarea noastră ca societate trebuie gândită în jurul a doi piloni - Sănătate și Educație. Ca prim-ministru, am abordat Sănătatea și Educația ca priorități de guvernare, atât prin fondurile alocate celor două domenii, cât și prin proiectele și politicile promovate. Domeniul medical se confruntă cu probleme acumulate în mulți ani, fie că țin de infrastructura spitalelor, de fonduri insuficiente, de resurse umane sau de mentalități. De aceea, actuala coaliție și Guvernul pe care îl conduc investesc în Sănătate. Prețuim priceperea și dedicarea medicilor și munca lor trebuie corect răsplătită", a declarat Viorica Dăncilă, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova.

Premierul a amintit că, începând cu 1 martie 2018, veniturile medicilor, ale asistenților medicali, ambulanțierilor și șoferilor de autosanitare au crescut consistent, între 70 și 170%, comparativ cu anul trecut.

"Pe Legea salarizării unitare, aceste categorii beneficiază de salarizarea la nivelul anului 2022, iar celelalte categorii de personal din sistemul sanitar vor beneficia de creșteri graduale până în anul 2022. Aplicarea acestei măsuri înseamnă un efort financiar important, dar pe care Guvernul l-a considerat necesar pentru motivarea profesională a medicilor și pentru a păstra elitele în țară", a spus Dăncilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5302 secunde