"Dezvoltarea relațiilor dintre România și Republica Moldova, o prioritate de prim rang a Guvernului României"

147
Dezvoltarea relațiilor dintre România și Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României, a declarat, marți, la Chișinău, premierul Viorica Dăncilă. Premierul român, care s-a întâlnit cu omologul său moldovean, Pavel Filip, susține că relația dintre cele două state este "una specială".


"Prima mea vizită la Chișinău nu este întâmplătoare, este prima vizită pe care o fac în calitate de prim-ministru și aceasta denotă atașamentul meu de Republica Moldova. Relația dintre România și Republica Moldova a fost și rămâne una specială, o temă față de care există așteptări la nivelul ambelor societăți. Dezvoltarea relațiilor noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României, iar obiectivul strategic îl reprezintă integrarea europeană a Republicii Moldova", a afirmat Dăncilă.


Șeful Executivului român a precizat că discuțiile cu omologul său de la Chișinău au vizat "treceri în revistă atât a proiectelor în derulare și identificări de noi inițiative destinate avansării cooperării bilaterale, cât și a agendei europene".


"Avem un portofoliu consistent de proiecte în derulare, care au un fir comun, racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, inclusiv la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituțiilor, dar și al valorilor", a adăugat premierul României. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3054 secunde