Dezbatere privind votul prin corespondență, organizată de USR

165
USR va organiza, pe 28 februarie, o dezbatere pe tema votului prin corespondență, cu participarea reprezentanților instituțiilor competente în domeniu și a societății civile interesate, informează un comunicat al partidului.


Potrivit sursei citate, reforma electorală a fost și este una dintre prioritățile majore ale USR. După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor și a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătățirea votului prin corespondență.


"Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalități alternative de vot și la românii din țară, nu doar din străinătate, la parlamentare și la alegerile prezidențiale. Modificările și completările sunt substanțiale, fiind făcute la nu mai puțin de trei legi. Ele includ și facilitarea votului persoanelor care trăiesc în străinătate, fără forme legale", a declarat Matei Dobrovie, deputat USR și inițiator al propunerii legislative.


El a afirmat că USR își dorește ca această lege să poată fi aplicată la alegerile prezidențiale din 2019, astfel încât să nu mai existe cozi uriașe la secțiile de votare și restrângeri ale dreptului la vot.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4745 secunde