Deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR: "PSD și ALDE vor să curețe Parlamentul de dosare"

806
4
Deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR:

Articole de la același autor

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției s-a reunit, ieri, în ședință, deși săptămâna trecută membrii acesteia au votat ca în perioada doliului național să se suspende lucrările.

Pe ordinea de zi s-au aflat dezbaterile privind propunerile de modificare și completare a dispozițiilor Codului de procedură penală și Codului penal prin raportare la transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție.

Mai mulți membri ai comisiei au solicitat amânarea discuțiilor pentru săptămâna viitoare, nu înainte de a atrage atenția că multe dintre amendamentele PSD-ALDE nu se încadrează în cerințele UE.

Unul dintre cei mai vocali participanți a fost chiar deputatul constănțean, Stelian Ion, de la USR, membru în Comisia specială pentru legile Justiției.

Printre altele, el a precizat, ieri, referindu-se la amendamentele depuse la Codurile Penale, că PSD-ALDE intenționează să reconfigureze unele infracțiuni, scopul fiind acela de a "curăța" Parlamentul de dosare.

"Ceea ce este cuprins în aceste propuneri legislative depășește cu mult cadrul Directivei privind prezumția de nevinovăție. Se atacă practic instituții importante din procedura penală, din Codul Penal, se dorește reconfigurarea unor infracțiuni, se intră pe procedurile de reglementare asupra probelor, asupra măsurilor preventive, arestării și așa mai departe. Dacă s-ar adopta aceste amendamente, s-ar curăța de dosare nu doar întreg Parlamentul, dar cred că n-am mai avea de-a face cu infracțiuni în România", a spus Stelian Ion.

El a dat exemplul ALDE, care ar dori să modifice infracțiunea de mărturie mincinoasă, dar fiind faptul că liderul său, Călin Popescu Tăriceanu, are un proces în care este acuzat exact de această infracțiune.

"Ieri (miercuri - n.r.) mi-a fost trimis un tabel în care s-au inserat noi amendamente la Codurile Penale. Aceste propuneri sunt de o gravitate inimaginabilă. Dacă ar fi adoptate, practic s-ar închide foarte multe dosare. Nu știu câte dosare ar mai putea fi continuate pentru că se dorește modificarea unor instituții fundamentale din procedura penală, cum ar fi administrarea probelor, măsurile preventive, arestarea. Sunt chestiuni pe Codul Penal care sunt propuse de ALDE pe o infracțiune despre care știm, datorită presei și datorită comunicatelor pe care le-am primit, că domnul Tăriceanu este cercetat pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă. Se dorește modificarea, evident, a infracțiunii de mărturie mincinoasă", a spus Stelian Ion.

El a criticat amendamentele depuse de PSD și ALDE, menționând că aceste formațiuni invocă o directivă europeană ca și cum România, din start, ar fi încălcat acea directivă, deși nu există niciun indiciu în acest sens, care vizează prezumția de nevinovăție.

"Pe marginea acestei directive încearcă să facă niște modificări fundamentale la Codurile Penale", a adăugat Stelian Ion, apreciind că aceste propuneri exced cadrul directivei respective.

La rândul său, președintele Comisiei speciale comune a Parlamentului pentru legile Justiției, social-democratul Florin Iordache, a declarat că amendamentele propuse la modificarea Codurilor Penale privind transpunerea Directivei europene referitoare la prezumția de nevinovăție nu depășesc cadrul Directivei, respingând acuzațiile Opoziției.

Comisia specială parlamentară condusă de Florin Iordache se va întruni, luni, pentru a dezbate modificările Codurilor Penale pentru transpunerea Directivei Europene. Unul dintre amendamentele depuse interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală și de judecată.

Comentează știrea

Constantin
15 decembrie 2017
Este momentul schimbarii

Monarhia salveaza Romania!

Nicu
15 decembrie 2017
Cine?

A murit regele...a murit si monarhia,trenul a fost pierdut din '90

Constantean
15 decembrie 2017
Monarhia salveaza Romania!

Domnule Nicu, monarhia este singura cale de urmat. Bezna republicii omoara incet dar sigur acest popor care ar trebui sa sarbatoareasca anul viitor cei 100 de ani. Noi nu am stiut sa respectam valorile acestei tari. Regele Mihai a fost loial acestei tari. Noi toti l-am tradat. Iertare Majestate! Monarhia nu a murit! Regele a murit. Traiasca Regina!

Vlad
15 decembrie 2017
Bravo, Dle Av. Stelian Ion!

Constanta nu a avut pana acum un parlamentar ca avocatul Stelian Ion-USR. Inteligent, combativ in problemele juridice dezbatute in parlament, carismatic, atent la toate 'dedesubturile/ soparlele' strecurate de psd, alde la legile penale, face cinste Constantei. Pacat ca nu sunt mai multi in parlament de talia domniei sale. Succes in munca pe care o faceti!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3724 secunde