Deputatul constănțean George Vișan, susținere pentru crescătorii de porci

368
3
Deputatul constănțean George Vișan, susținere pentru crescătorii de porci - georgevisan-1524396101.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, s-a adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție.


În domeniul creșterii animalelor concurența cu produse din afara țării a avut influențe negative în valorificarea produselor obținute. Acestui context i s-au adăugat și disfuncționalitățile pieței care periclitează existența unei economii funcționale și echitabile în acest sector, confruntat și în prezent cu dificultăți legate de pierderile de venit ale producătorilor, cauzate de perturbările înregistrate pe piață: embargoul impus de Federația Rusă la începutul anului 2014, seceta severă din anii 2015 și 2016, care a condus la creșterea costurilor inputurilor în cadrul exploatațiilor agricole.


În prezent, producătorii de carne de porc înregistrează pierderi de venit considerabile din cauza contextului global nefavorabil, în ceea ce privește dezechilibrarea raportului dintre cerere și ofertă. În România importul de carne de porc acoperă aproximativ 35% din consumul intern.


Prin acordarea ajutoarelor de stat pentru investiții în locuri de cazare în ferme de reproducție inclusiv pentru prima populare se urmărește eficientizarea activității acestui sector.


Deputatul George Vișan de la PSD Constanța salută și susține inițiativa parlamentarilor și consideră că implementarea programului va îmbunătăți nivelul de performanță și sustenabilitate al fermelor de creștere și exploatare a suinelor prin creșterea producției. De asemenea, parlamentarul consideră că acordarea acestor ajutoare va duce la îmbunătățirea balanței economice prin reducerea importului pentru carnea de porc, creșterea și asigurarea consumului intern.


Programul reglementează valoarea totală a ajutorului de stat de 360 milioane de euro care se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație. Totodată, programul stabilește termenul maxim de reali-zare a investițiilor de 1 an și 6 luni de la încasarea avansului cu posibilitatea de prelungire cu maximum 6 luni. Condiția impusă este ca beneficiarii care au realizat investiții prin program să desfășoare activitate de reproducție în sectorul suinelor pe o perioadă de minimum 10 ani de la finalizarea investiției. 




Comentează știrea

Dan
23 aprilie 2018
Cum ?

Pentru porcii de la PSD ? Dar pentru cei de la PNL-ALDE-PMP ?

sever
23 aprilie 2018
ce rasa?

nu sunt destui in psd?

Ghita-Guita
23 aprilie 2018
Sustinere importanta

Cred ca este o masura foarte buna si nemaiantalnita ! Din spaga pe angajari primita pe cand era directoras la A.P.M.C., acum acorda sprijin crescatorilor de porci ? Asa da, fratilor ! Sa dam spagi peste tot, caci iata cum se vor intoarce ele, in investitii pt. intreprinzatori !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8555 secunde