Deputatul Cătălin Rădulescu, despre Laura Kovesi: Va avea o viață foarte grea începând de mâine. Cred că va fi pusă sub acuzare

191
Deputatul Cătălin Rădulescu, despre Laura Kovesi: Va avea o viață foarte grea începând de mâine. Cred că va fi pusă sub acuzare - 646x404-1550139904.jpg
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că Laura Codruța Kovesi "va avea o viață foarte grea" și va fi pusă sub acuzare, referindu-se la citația primită de fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din partea Secției de Investigare a Infracțiunilor în justiție, în calitate de suspect.

"Doamna procuror șef DNA, în decursul timpului, nu a crezut în nicio coincidență, nici ce s-a întâmplat în Prahova, nici ce s-a întâmplat în Satu Mare, în Argeș, în Brașov, dar iată că i-a venit rândul să spună despre toate mizeriile pe care le-a acoperit timp de mai mulți ani. O să aibă multe surprize, pentru că eu cred că vor fi foarte mulți denunțători în această perioadă care au colaborat cu dânsa într-un fel sau altul, șantajați sau puși să spună o mulțime de mizerii și cred că de data asta acești denunțători, din ce știu eu, vor spune. Eu cred că doamna va avea o viață foarte grea începând de mâine, eu sper că procurorii care sunt onești și care trebuie să își facă treaba la această secție de procurori, secție la care dânsa s-a opus în permanență, cred că această secție își va face treaba și toți procurorii care au abuzat sau nu au respectat legea sau nu și-au făcut deontologia profesională și nu au probat în niciun fel de dosar, ci au primit comenzi să facă dosare oamenilor care au fost nevinovați, vor răspunde. Eu cred că dânsa va fi pusă sub acuzare începând de mâine și va trebui să răspundă pentru toate capetele de acuzare care i se aduc", a spus joi Cătălin Rădulescu la Palatul Parlamentului.

El a menționat că Laura Codruța Kovesi ar trebui să se retragă din competiția pentru funcția de procuror european pentru că "dezonorează țara și Guvernul României".

"Cred că de data asta europenii cei mai viguroși, care comentau vizavi de modificările legilor Justiției pe care le făcea Parlamentul, domnul Timmermans și domnul Juncker, să văd care vor fi reacțiile celor mai răi adversari ai PSD și ai politicii făcute de PSD, ce vor spune în momentul în care doamna Kovesi se află în situația asta, sau ce vor spune dacă ea va fi acuzată, dacă va începe urmărirea penală. (...) Pe cine reprezintă doamna Kovesi, cine a susținut-o pe doamna Kovesi pentru funcția de procuror european, că noi nu știm? Eu cred și eu știu că această propunere trebuia susținută de Guvern și trebuia să o facă Guvernul României sau Parchetul General, dar după ce avea o discuție și cu Guvernul. Eu nu îmi amintesc ca doamna Kovesi să fi avut susținerea Guvernului", a afirmat Cătălin Rădulescu.

El a spus că Kovesi a eludat una din condițiile de participare pentru funcția de procuror european, care spune că era obligatoriu să fi făcut timp de cinci ani dosare pe fonduri europene.

"Nu a făcut niciodată dosare pe fonduri europene. (...) Cred că acolo doamna Kovesi a ajuns ca un fel de recunoaștere a președintelui Iohannis, pentru ce a făcut împotriva PSD și a oamenilor, în general. Eu sunt convins că ăsta e un lobby făcut de președintele României pentru dânsa. În Europa, față de România, există lobby, acolo se face lobby și este legal, în România lobby nu este legal și se cheamă trafic de influență", a menționat el.

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Laura Codruța Kovesi a anunțat că, în cursul serii de miercuri, a primit o citație din partea Secției de Investigare a Infracțiunilor în justiție, în calitate de suspect, ea adăugând că este nevinovată și că își va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcției de procuror-șef european.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4395 secunde