Deputații au luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Relu Fenechiu

56
Deputații au luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Relu Fenechiu - deputatiiauluat-1392728121.jpg

Articole de la același autor

Deputații au luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Relu Fenechiu prin adoptarea, de către plen, cu 324 de voturi pentru și două abțineri, a proiectului de hotărâre privind vacantarea locului de deputat al acestuia.


"Camera Deputaților declară vacant locul de deputat deținut de domnul Fenechiu Relu în Circumscripția electorală Iași, Colegiul uninominal nr 2", se arată în proiectul de hotărâre votat de deputați. 


Potrivit Legii 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor, calitatea de deputat sau senator încetează în cazul pierderii drepturilor electorale la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se dispune acest lucru. 


Președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat sau de senator și supune votului plenului Camerei din care face parte adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat sau senator. 
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv pe 30 ianuarie de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul". 


Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4339 secunde