Deputații au decis: Sancțiuni pentru angajatorii care primesc la muncă persoane fără contract

305
2
Deputații au decis: Sancțiuni pentru angajatorii care primesc la muncă persoane fără contract - cameradeputatilor-1521049206.jpg
Angajatorul care primește la muncă persoane fără încheierea unui contract individual de muncă va fi sancționat cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei, au decis, ieri, deputații.

Camera Deputaților a adoptat, în acest sens, cu 177 voturi "pentru", 71 "împotrivă" și 6 "abțineri", proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 53/2017 referitoare la Codul muncii, cu amendamente.

Potrivit textului adoptat, munca nedeclarată reprezintă: primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității; primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat; primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

Contractul individual de muncă se încheie în baza consimțământului părților, în formă scrisă, în limba română, cel târziu în ziua anterioară începerii activității de către salariat. Obligația de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului.

Comentează știrea

Cineva
15 martie 2018
Vrajeala de romania

Pai vara la restaurante si terase toti nu au contracte de munca, spun ca doar ce l-am angajat,e de proba si altele de genul

Lute
15 martie 2018
Praf în ochi

Gluma anului, era mai corect sa dea sancțiuni pentru șpagarii de la ITM, care închid ochii la frecventele nereguli ale angajatorului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3394 secunde