Deputații au decis! Ridicarea dividendelor se va face la trimestru

288
Deputații au decis! Ridicarea dividendelor se va face la trimestru - georgevisan-1529079090.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarii au votat în Camera Deputaților Legea pentru modificarea și completarea Legii contabilității nr 82/1991, modificarea și completarea Legii societăților nr 31/1990, precum și modificarea Legii nr. 1/ 2005 privind organizarea și funcționarea cooperației. 


Unul dintre inițiatorii propunerii legislative este deputatul PSD Constanța George Gabriel Vișan. Acesta susține că prin această lege acționarii sau asociații vor putea scoate bani din companie prin dividende trimestriale și nu doar o dată pe an așa cum prevedea legislația actuală. Prin prezenta modificare se permite ridicarea dividendelor la trimestru ceea ce avantajează întreprinzătorul, dar și statul care obține 5% din valoarea sumei ridicate.


"Obiectivele rezultate în urma acestor modificări legislative urmăresc să permită protejarea intereselor creditorilor și acționarilor unei societăți. Este necesar să se instituie reguli clare și permisive privind repartizarea profitului la intervale mai mici de timp pentru stimularea creșterii economice. Este un pas important prin care se reechilibrează relația dintre stat și întreprinzător, prin care întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui", a spus deputatul George Gabriel Vișan la încheierea votului final.
Legea care a fost adoptată definitiv în Camera Deputaților va fi trimisă spre promulgare președintelui României, urmând ca în perioada august-septembrie acționarii să își poată deja repartiza profitul pentru exercițiile financiare încheiate în prima jumătate a anului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4213 secunde