Deputații au decis: polițiștii și militarii pot folosi compensația de chirie la achiziția unei locuințe

2970
Deputații au decis: polițiștii și militarii pot folosi compensația de chirie la achiziția unei locuințe - politisti-1521658246.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de lege care prevede ca suma compensatorie acordată pentru chirie în cazul polițiștilor și militarilor să poată fi utilizată fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei/fracțiunii din rată pentru achiziția unei locuințe a fost adpotat, ieri, de Camera Deputaților. Proiectul urmează să meargă la Senat.


Proiectul care modifică Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, stabilește, în noua sa formă, că polițiștii și cadrele militare, care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie și care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe, beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului, explică legestart.ro.


În această situație, compensația lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. Compensația lunară nu se poate acorda concomitent pentru ambele situații - chirie și plata ratei pentru achiziția unei locuințe.


Conform actelor normative în vigoare, polițiștii și militarii în activitate numiți în primă funcție sau mutați în interesul serviciului într-o altă localitate/garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin locuință proprietate personală în acea localitate/garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, în situația în care nu li se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, au dreptul la o compensație pentru chirie de până la 50% din salariul de bază/solda lunară, potrivit legestart.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3365 secunde