Deputat de Constanța, anchetat de DNA. Procurorii cer arestarea lui pentru spălare de bani

648
1
Deputat de Constanța, anchetat de DNA. Procurorii cer arestarea lui pentru spălare de bani - madalinvoicu2-1455123584.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care și-au dat votul pentru un parlamentar parașutat de la București pentru a candida sub sigla USL la Constanța sunt, încă o dată, dezamăgiți. După ce, timp de aproape patru ani, Mădălin Voicu nu a făcut nimic pentru cei care i-au acordat încrederea, ieri, anchetatorii le-au dat alegătorilor încă un semnal că ar trebui să analizeze mai bine profilul candidaților atunci când merg la urne.

Procurorii DNA au sesizat, ieri, Camera Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Aflat la al cincilea mandat în Parlamentul României, deputatul Colegiului 10 din Constanța, Mădălin Voicu, este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată. La rândul lui, Nicolae Păun, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, deturnare de fonduri, spălare de bani și cumpărare de influență.

Mădălin Voicu a fost chemat, ieri dimineață la sediul DNA, într-un dosar legat de Partida Romilor. La ieșirea de la audieri, el a declarat că a fost convocat de procurori în calitate de suspect, dar că nu știe "despre ce este vorba", precizând că în prezent se face o anchetă la Partida Romilor. Ulterior, Voicu a spus că a aflat că se cere încuviințarea reținerii și arestării sale, dar că este nevinovat.

Printre altele, Mădălin Voicu este acuzat că, în perioada 2011-2015, în exercitarea obligațiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declarații de avere fără a menționa sumele de bani obținute de la Asociația Partida Romilor "Pro Europa", totalizând peste 300.000 lei venit brut și peste 217.000 lei venit net.

"Banii respectivi fuseseră primiți de la Păun, prin intermediul asociației, cu justificarea plăți drepturi de autor în perioada 2011-2015. Acești bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu știa că sunt deturnați, având în vedere că o persoană din familia sa fusese angajată în cadrul unui proiect cu fonduri europene și remunerată cu suma totală de 194.241 lei", se spune în documentul DNA.

La numai câteva ore de la cererea procurorilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că social - democrații nu se vor opune solicitării Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Anunțase că se retrage din politică

Curios este că, în urmă cu câteva zile, Mădălin Voicu tocmai anunțase că este decis să renunțe la politică. Cu alte cuvinte, se poate spune că se gândea la pensia specială pe care și-a votat-o recent.

"După acest mandat, mă retrag. O să termin cu tot ce înseamnă politică. M-a obosit această perioadă de 20 de ani de activitate politică. Nu mai pot cu nervii, nu mai rezist. Vreau să mă întorc la meseria mea de muzician, de om de cultură", a declarat Mădălin Voicu, la un post de televiziune.

Social-democratul Mădălin Voicu a câștigat mandatul de deputat în 2012, pe listele USL Constanța. Cu toate că el nu este constănțean, Voicu a fost sprijinit de Mazăre și Constantinescu pentru a ajunge parlamentar de Constanța. Din momentul în care a fost ales, el nu s-a remarcat cu nimic în fața celor care l-au trimis să-i reprezinte în Parlament.

Mai mult, cu toate că mereu se prezintă drept un om de cultură, există voci în Constanța care îl acuză că nu s-a implicat nici măcar în proiecte de interes pe această latură, cum ar fi salvarea Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia. Cândva emblema celei mai mari stațiuni de la malul mării, unde se lansau cele mai renumite vedete din România, astăzi, Teatrul de Vară sau "Palatul Festivalurilor Mamaia" așa cum este denumirea primită la deschiderea oficială în 1963, a ajuns o ruină.

În altă ordine de idei, în ceea ce privește relația dintre Mădălin Voicu și Nicolae Păun, se poate spune că prietenia dintre cei doi este foarte veche. Și asta deoarece, încă din timpul campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2012, deputatul Mădălin Voicu a anunțat că va merge până în pânzele albe pentru a duce la bun sfârșit proiectul de lege care prevede grațierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la șase ani inclusiv, exceptând condamnări pentru infracțiuni ca violul, omorul, actul sexual cu un minor. În demersul său, deputatul Mădălin Voicu era susținut și de Nicolae Păun de la Partida Romilor, însă în cele din urmă, proiectul legislativ nu a fost votat.

Comentează știrea

Autor
11 februarie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia

Confiscate averile și la pușcărie cu penalii ăștia , dar cu toți parlamentari , primari s.a.m.d Confiscate averile !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Mădălin Voicu, la DNA
Vineri, 05 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Gabriel Oprea, pus sub urmărire de DNA
Pagina a fost generata in 0.5333 secunde