Demisie la Cotroceni! "O deturnare din motive politice"

376
Demisie la Cotroceni!
Consilierul prezidențial Elena-Simina Tănăsescu și-a prezentat, ieri, demisia din funcție, a anunțat Administrația Prezidențială. 


"În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens. Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., președintelui Klaus Iohannis, demisia din funcția de consilier prezidențial", se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, consultat de Agerpres. 


Vinerea trecută, judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat că a fost chemat de unul dintre consilierii președintelui Klaus Iohannis, care i-ar fi comunicat că șefului statului i se cere imperios de către o asociație emiterea unui decret de revocare a sa din funcție. 


"M-am întâlnit cu doamna Simina Tănăsescu, la cererea dânsei. Am fost la Facultatea de Drept, unde avea examene. M-a rugat prietenos să vin până la dânsa, că are o misiune ingrată. Mi-a spus: uite, am hârtia aceasta (n.r. - o cerere de la Fundația VeDem Just, prin care solicită președintelui CCR, Valer Dorneanu, să pună în discuție mandatul lui Petre Lăzăroiu). Zic: știu, e o aberație, circulă de vreo două săptămâni, eu nu iau în considerație. Păi da, dar zice: președintelui i se cere imperios să se emită un decret. Cu ce obiect? Păi, decret de revocare a ta. Zic: știi bine că nu are niciun temei, nu are nicio prerogativă. Da, dar suntem în situația în care, dacă nu emite acest decret, ne dă în judecată respectiva asociație, dacă îl emite, ne dai tu în judecată. Eu am zis: bineînțeles că așa va fi", a declarat Petre Lăzăroiu. 


Ulterior, Administrația Prezidențială a precizat, printr-un comunicat de presă, că Simina Tănăsescu a avut o discuție tehnică, fără implicarea Instituției președintelui României, cu judecătorul Petre Lăzăroiu, despre solicitarea asociației civice VeDem Just, subliniind că orice fel de speculații sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra magistratului sunt complet neadevărate și nefondate. 


Marți, președintele Klaus Iohannis spunea că "s-a produs o denaturare din motive politice". 


"Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice, habar nu am de ce judecătorul Lăzăroiu a intrat în acest joc", a precizat șeful statului. 


Tot marți, potrivit unor surse, Curtea Constituțională a României a decis să sesizeze Comisia de la Veneția cu privire la întâlnirea dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și judecătorul Petre Lăzăroiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0651 secunde