Delegație franceză, în vizită la Consiliul Județean

310
Delegație franceză, în vizită  la Consiliul Județean - delegatie1-1530630619.jpg
Consiliul Județean Constanța a primit, ieri, vizita oficială a delegației franceze formate din Francois Cuillandre, primarul orașului Brest, Fortune Pellicano, viceprimarul orașului, precum și a reprezentanților Institutului pentru Educație și Asistență Socială Brest (Franța).

Această vizită marchează 25 de ani de înfrățire între Brest și Constanța, dar și încheierea unei convenții de parteneriat cu Consiliul Județean Constanța în domeniul formării și dezvoltării serviciului de Asistență Socială și Protecția Copilului. Din această convenție fac parte, în acest moment, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Institutul pentru Educație și Asistență Socială Brest și Asociația de Prietenie Brest-Constanța.

"Cooperarea între specialiștii constănțeni și cei francezi este recunoscută. Sunt convins că această vizită poate fi un prim pas pentru un parteneriat durabil. De asemenea, cred că schimburile de formare profesională vor aduce ambelor țări beneficii, iar aici mă refer la protecția socială, un proces atât de amplu, care vizează mai multe domenii, unde sunt necesare eforturi comune, eforturi colective. Sper ca prin semnarea convenției, Consiliul Județean Constanța să reprezinte un pilon de bază în acest parteneriat și să contribuie la implementarea a cât mai multor proiecte comune în domeniul asistenței sociale", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Relațiile de colaborare dintre Asociația de Prietenie Brest-Constanța, Institutul de Științe Educative și Sociale (ITES) Brest, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Facultatea de Psihologie și Științele Educației - Universitatea "Ovidius" datează încă din 2005.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2847 secunde