Delegație din Franța, în vizită la CJC. Protecția Copilului, temă de dezbatere

189

Articole de la același autor

Conducerea Consiliului Județean Constanța a primit, ieri, vizita unei delegații franceze formate din reprezentanții Asociației de Prietenie Brest Constanța și Institutului de Științe Educative și Sociale (ITES) Brest. 


Relațiile de colaboare dintre Asociația de Prietenie Brest Constanța, Institutul de Științe Educative și Sociale (ITES) Brest și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța datează încă din 2004. De-a lungul acestor ani, au existat numeroase vizite reciproce ale specialiștilor DGASPC, Universității "Ovidius" și asociației franceze. Scopul principal a fost realizarea schimbului de experiență și dezvoltarea în domeniul formării profesionale în sfera asistenței sociale și protecției copilului. 


Vizita delegației de la Brest în județul Constanța se desfășoară în perioada 3 - 6 iulie. 


"Consider că formarea profesioniștilor în acest domeniu atât de sensibil, și aici mă refer la protecția socială, reprezintă un proces permanent. Devotamentul, sensibilitatea, dar și capacitatea de a oferi afecțiune reprezintă calitățile principale ale specialiștilor în asistență socială", a spus Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 


În altă ordine de idei, în urma întâlnirii de ieri, partenerii au decis ca schimburile de formare profesională să fie extinse, iar domeniile de specializare să se diversifice având în vedere complexitatea asistenței sociale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3067 secunde