Declarații Klaus Iohannis despre protestele marcate de violențe

196
Declarații Klaus Iohannis despre protestele marcate de violențe - klausiohannis-1534173453.jpg

Articole recomandate

Președintele României, Klaus Iohannis, adresează în această seară, începând cu ora 18:00, un mesaj public ca urmare a evenimentelor din ultimele zile. 


"Dragi români, în ultimele zile, zeci de mii de romani au iesit sa potesteze. Atitudinea civica a fost aspru pedepsita cu gaze lacrimogene. Multi oameni din diaspora au participat. Nu au fost adusi, nu au fost platiti, au venit din proprie initiativa, pentru modul in care PSD legifereaza. Aceste manifestatii au fost eminamente pasnice cu execeptia unor instigatori. Toti cei care ies in strada au o voce legitima. Violenta nu este acceptabila sub nicio forma. Atacarea oamenilor nevinovati, a jurnalistilor, a mamelor cu copii nu poate fi tolerata intr-un stat UE.Cei vinovati trebuie identificati rapid si pedepsiti. Fie ca vorbim de huligani sau de cei care nu au stiut. Solutia de a dispersa in totaltate manifestantii este condamnabilă. Raman la convingerea mea ca interventia a fost puternic disproportionata. Marturie stau inregistrarile video, miile de  mesaje primite. Explicatiile ministrului de interne nu au convins. Au trecut trei zile si nu exista niciun responsabil". 


Președintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate violențele din Piața Victoriei. ,,Sub nicio formă și nicio circumstanță nu poate exista justificare pentru lovirea cu bestialitate a unui alt om, iar cei care se fac vinovați de asemenea comportamente de o brutalitate excesivă trebuie aspru pedepsiți'', preciza într-un comunicat, președintele. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.252 secunde