Marcel Ciolacu:

"De la 1 iunie, consiliile județene și marile primării de municipiu vor intra în colaps financiar"

350

Articole recomandate

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că, de la 1 iunie, consiliile județene și primăriile de municipii vor intra în colaps financiar, pentru că Guvernul nu a alocat banii necesari funcționării spitalelor în perioada epidemiei de coronavirus.

"Cea mai mare problemă depistată cu colegii mei este legată de autoritățile locale, atât de consiliile județene, cât și de primarii din reședințele de județ, dar și primarii care au în subordine spitale locale. Pot să vă spun că, în acest moment, după centralizarea noastră, cheltuielile suportate de către toate autoritățile locale din țară, indiferent de culoarea politică, ajung la 500 de milioane. Banii primiți de la Guvernul României pentru spitalele județene, pentru funcționarea lor și pentru lupta medicilor cu virusul au fost de 17 milioane de lei.

Începând cu data de 1 iunie, cel târziu 1 iulie, consiliile județene și marile primării de municipiu vor intra în colaps financiar. Nu vor mai exista bani nici pentru spitale și nici pentru protecția copilului", a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a adăugat că "au fost impuse prin ordonanțe militare o sumedenie de atribuții" către administrațiile locale nesusținute financiar de către Guvern.

"De aceea, împreună cu grupurile parlamentare, vom veni numai pe acest capitol, de sănătate și cheltuielile pentru protecția copilului, cu un amendament la rectificarea bugetară pe care am introdus-o în Parlament", a precizat liderul PSD, citat de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5209 secunde