Dan Barna propune stabilirea urgentă a datei alegerilor locale

259
Dan Barna propune stabilirea urgentă a datei alegerilor locale - danbarna22212-1591203862.jpg

Articole de la același autor

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, ieri, că stabilirea datei alegerilor locale trebuie să fie o decizie tehnică și a propus să aibă loc urgent consultări între partidele parlamentare pe această temă, în condițiile în care, potrivit unor surse, CCR a declarat neconstituționale actele normative privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale și cine stabilește când are loc scrutinul.

"Încă un episod în care PSD și PNL încearcă să confiște o temă care ne privește pe toți și lucrurile se sfârșesc în decizii ale CCR care puteau fi lesne evitate. În privința stabilirii datei alegerilor locale, Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE și Pro România au intervenit în Parlament fără să gândească prea mult, doar din dorința de a-și crea încă un avantaj electoral. Stabilirea datei alegerilor trebuie să fie o decizie tehnică în care toată lumea trebuie să accepte că se pleacă în mod egal de la linia de start. Impunerea cu forța a unei date care avantajează unul sau altul dintre partide nu este nici democratică, nici inteligentă", a scris Dan Barna, pe Facebook.

Președintele USR consideră că partidele parlamentare trebuie să aibă urgent consultări pe tema localelor.

"Comunitățile noastre merită o competiție cinstită din care să câștige cel mai bun, nu cel care a măsluit jocul. Partidele parlamentare trebuie să se întâlnească urgent pentru consultări pe tema localelor, astfel încât să ieșim din logica meciului putere - opoziție, care, în acest caz, nu face decât să provoace pagube și să arunce încă o umbră asupra felului în care se iau decizii în România", a completat Dan Barna.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2936 secunde