Dan Barna își explică afirmația: "A fost scoasă din context"

163
Dan Barna își explică afirmația:
Președintele USR - Dan Barna revine cu explicații după afirmația controversată potrivit căreia "dacă era președinte poate că tragedia de la Caracal nu ar fi avut loc".


Dan Barna, președintele USR și candidat la prezidențiale din partea alianței USR - PLUS, a revenit cu o explicație referitoare la afirmația sa de aseară.

Liderul USR spune că declarația sa a fost "scoasă din context".

"Vreau să clarific o afirmație care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aș fi președinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că președintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituțiile care se ocupă de siguranța publică a cetățenilor funcționează cum trebuie.


Modul în care au acționat Poliția și celelalte instituții publice în ultimele două săptămâni este rezultatul unei degradări continue de ani de zile, în care nimeni nu a pus nici măcar o întrebare. În viziunea mea, președintele nu lucrează doar în timpul crizelor, el trebuie să lucreze mai ales între crize tocmai pentru a preveni disfuncționalitățile din instituții care ajung să producă drame.


Președintele poate impulsiona o reformă la nivelul tuturor instituțiilor din stat, președintele poate seta un standard în privința modului de lucru între instituțiile statului, președintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competență în numirea oamenilor în instituții.

Cred că în 5 ani de mandat se pot schimba multe în sistem cu o implicare continuă din partea președintelui", a scris Dan Barna pe facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9131 secunde