Tăriceanu, de la tribuna PSD:

"Dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi își va semna singur sentința"

433

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, sâmbătă, la Congresul PSD, unde a participat în calitate de invitat, un discurs dur la adresa șefului statului.

El a spus că, în ziua în care președintele Klaus Iohannis va anunța că nu o revocă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, își va semna singur sentința și nu va mai câștiga al doilea mandat.

"Am avut un moment important, pe care vreau să-l subliniez: raportul ministrului Justiției, Tudorel Toader, care este o lovitură de grație pentru toți acei procurori care cred că abuzurile împotriva cetățenilor pot fi tolerate, reprezintă un avertisment serios pentru cei care au încălcat Constituția, în frunte cu procurorul șef al DNA. Știu că mulți vor spune că atât timp cât președintele va continua să țină în brațe șeful DNA și să-i protejeze pe cei care comit abuzuri nu poate fi vorba de o victorie. Vă spun un singur lucru, că în ziua în care președintele va ieși în conferință de presă să anunțe că nu o revocă pe doamna Kovesi își va semna singur sentința, nu va mai câștiga al doilea mandat", a spus Tăriceanu, în discursul susținut la Congresul extraordinar al PSD.

El a adăugat că în acel moment va fi clar pentru toată lumea că șeful statului este dispus "să facă orice pentru a salva un singur om de la vârful acestei instituții, un om care îi elimină adversarii politici pe care el nu este în stare să îi învingă în luptă dreaptă și corectă".

"Probabil că va face acest gest pentru că, în pofida faptului că a încălcat Constituția, în pofida faptului că a încurajat sau a tolerat abuzurile, chiar cu riscul de a compromite lupta împotriva corupției, președintele vrea să creadă că în felul acesta își asigură un al doilea mandat. Eu pot să vă spun că atunci va arăta un singur lucru: că este președintele statului paralel și nu președintele României", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4998 secunde