Curtea Constituțională a amânat soluționarea sesizărilor privind neconstituționalitatea Legii pensiilor

2015
Curtea Constituțională Română (CCR) a amânat, ieri, pentru 6 octombrie, soluționarea sesizărilor PNL și PSD privind neconstituționalitatea Legii sistemului unitar de pensii publice, notează Mediafax.
"Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit. a) din Constituția României și al art.15 din Legea 47/1992 privind organi-zarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a întrunit în ședință în ziua de 29 septembrie 2010 pentru a soluționa, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizările referitoare la neconstituționalitatea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, formulate de un număr de 55 de deputați aparținând grupului parlamentar al PNL, respectiv 33 de senatori din grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC", se arată în comunicatul de ieri al Biroul de presă al Curții.
Sursa citată precizează că, "având în vedere cererea formulată de unii judecători pentru o mai bună studiere a problemelor ce fac obiectul celor două sesizări", plenul Curții Constituționale a decis, în baza dispozițiilor art.58 alin.(3) din Legea 47/1992, întreruperea deliberării și reluarea acesteia în data de 6 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4558 secunde