Cum au votat constănțenii. Mai joacă PSD "cartea" cu Viorica Dăncilă?

2968
Cum au votat constănțenii. Mai joacă PSD

Articole de la același autor

Social-democrații s-au reunit, ieri seară, la sediul central al partidului pentru a analiza rezultatele obținute în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și pentru a stabili strategia din turul doi de pe 24 noiembrie. 


"Vom face o analiză a rezultatelor pe fiecare județ în parte, pe fiecare localitate în parte, astfel încât, la următoarele alegeri, să avem rezultate mult mai bune. Nu venim cu ideea de a face excluderi, vom discuta fiecare județ și vom analiza fiecare localitate în parte. Fiecare președinte de organizație trebuie să justifice într-un fel rezultatul obținut, ce a mers, ce nu a mers. Eu cred că este important să vedem ce s-a greșit, unde  s-a greșit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la un rezultat mai slab în anumite județe și să avem o abordare constructivă", a afirmat, înainte de începerea ședinței, Viorica Dăncilă. 


Întrebată cum își explică faptul că a obținut locul al doilea în județe în care social-democrații obțineau în mod tradițional primul loc la alegeri, Viorica Dăncilă a spus că preferă să discute întâi cu președinții de organizații. 


"Motive pot fi foarte multe. Cred că multe din rezultate arată și puterea pe care o are liderul în județul respectiv și cred că va justifica rezultatul", a precizat Dăncilă. 


Felix Stroe, convocat la București 
Printre județele în care Viorica Dăncilă a obținut locul doi, se află și Constanța, cândva fief al PSD-ului. La închiderea ediției, liderul PSD Constanța, Felix Stroe, se afla la București, la ședință. Probabil, zilele următoare, acesta va ieși public cu un mesaj pentru constănțeni. 


Revenind la rezultatele din Constanța, reprezentanții Biroului Electoral Județean au centralizat rezultatele din toate secțiile de votare și astfel au dat peste cap aproape toate calculele social-democraților. Dacă unii dintre ei spun că se așteptau la un scor slab, alții au precizat că nici prin cap nu le-a trecut că procentul obținut de candidatul PSD-ului va fi așa de mic. 
Mai exact, după numărarea voturilor din toate cele 556 de secții de votare, la nivelul județului, Klaus Iohannis a obținut 40,15% (125.375 voturi). Pe locul doi se clasează candidatul PSD, Viorica Dăncilă, cu un procent de 20,24% (63.207 voturi), iar pe trei, candidatul USR, Dan Barna - 15,77% (49.245 voturi). Mai departe, situația se prezintă astfel: Mircea Diaconu - 9,73% (30.377 voturi), Theodor Paleologu - 6,43% (20.092 voturi), Ramona Ioana Bruynseels - 3,09% (9.654 voturi), Alexandru Cumpănașu - 1,65% (5.142 voturi), Viorel Cataramă - 0,66% (2.062 voturi), Sebastian Constantin Popescu - 0,41% (1.272 voturi), Ninel Peia - 0,37% (1.152 voturi), Cătălin Sorin Ivan - 0,35% (1.106 voturi), John Ion Banu - 0,32% (995 voturi) și Kelemen Hunor - 0,26 % (812 voturi). 


Situația din municipii și orașe 
Municipiul Constanța și orașul Năvodari sunt localități importante conduse de primari de la PSD. Cu toate acestea, rezultatele au fost extrem de slabe, deoarece Viorica Dăncilă se află pe locul al treilea, după Iohannis și Barna. 
Concret, în municipiul Constanța, Klaus Iohannis a luat 37,51%, Dan Barna - 19,85%, iar Viorica Dăncilă - 17,27%. La Năvodari, Klaus Iohannis - 40,50%, Dan Barna - 17,10%, iar Viorica Dăncilă (PSD) - 16,28%. 
Și în orașul Murfatlar condus de primarul Valentin Saghiu, de la PSD, tot Klaus Iohannis a ieșit câștigător în primul tur, cu 46,71%, în timp ce  Viorica Dăncilă a luat 18,90%. 


De partea cealaltă, toate municipiile și orașele din județ au primari liberali, cu excepția orașului Hârșova, unde Viorel Ionescu este de la ALDE. În toate aceste localități, Klaus Iohannis a ieșit învingător în primul tur și, dacă social-democrații nu se vor mobiliza suficient, vor fi bătuți și în turul doi. 


Așadar, la Mangalia, Klaus Iohannis a obținut 37,15%, iar Viorica Dăncilă  - 20,43%, în timp ce, la Cernavodă, Klaus Iohannis a luat 39,11%, iar Viorica Dăncilă - 22,23%. În municipiul Medgidia, Klaus Iohannis a obținut 32,43%, iar Viorica Dăncilă - 28,80%. 


La Eforie, Klaus Iohannis a luat 49,90%, iar Viorica Dăncilă - 14,55% din voturi; la Ovidiu, Klaus Iohannis a câștigat, 49,16%, iar Viorica Dăncilă - 14,78%. 


Și cetățenii din Techirghiol i-au acordat cea mai mare încredere lui Klaus Iohannis, care a reușit să ia în primul tur 47,52%, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut doar 16,70%. 


Totodată, și în orașul Negru Vodă, condus de primarul liberal Petre Urziceanu, Klaus Iohannis a luat 41,84%, iar Viorica Dăncilă - 30,12%


Așa cum menționam și anterior, Hârșova este singurul oraș condus de un primar care nu este nici la PNL, nici la PSD. În această localitate, Klaus Iohannis a obținut - 34,18%, iar Viorica Dăncilă a luat 32.33%.


Rămâne de văzut cum se vor organiza social-democrații și dacă vor mai putea să răstoarne scorul în turul doi. 
Și, desigur, dacă vor mai avea interes, ținând cont că, în timpul ședinței Comitetului Executiv, președintele PSD, Viorica Dăncilă, a avut o cădere nervoasă, a început să plângă și a vrut să plece din CEx. Mai mult,  Viorica Dăncilă ar fi spus că renunță la candidatură. În plus, ea le-a reproșat liderilor PSD că "au fost plecați în vacanță" în timpul campaniei.
La închiderea ediției, ședința se afla în desfășurare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.647 secunde