Cuc face ravagii la CNAIR. Dă afară 35 de directori!

de Cuget Liber Duminică, 13 Octombrie 2019 178
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat duminică într-o conferință de presă, că 35 de posturi de directori din CNAIR au fost restructurate. „Sunt convins că o să funcționeze mult mai bine compania cu aceste posturi reduse”, a afirmat el.


„V-am promis că o să urmeze niște restructurări, acest lucru s-a întâmplat, monștrii sacri din infrastructură, acei oameni care erau de-o viață pe funcții de directori adjuncți, directoi generali adjuncți, șefi de serviciu și așa mai departe, o parte din ei și-au pierdut posturile pentru că s-a făcut restructurarea a 35 de posturi de directori au fost șterse din organigrama Companiei de Autostrăzi. Este o măsură curajoasă pe care a luat-o directorul general de la CNAIR, Sorin Scaralat”, a declarat ministrul demis Răzvan Cuc.


„În urma acestor restructurări CNAIR-ul va economisi anual la fondul de salarii 3 milioane de euro”, a mai spus Răzvan Cuc.


Într-un comunicat de presă, CNAIR a anunțat duminică faptul că reducerile posturilor de directori atrag o economie la bugetul companiei de peste 10 mil. lei/an.


„Această organigramă a fost stabilită în funcție de cerințele și principiile necesare eficientizării activității companiei. De asemenea, s-a luat în calcul și optimizarea circuitului documentelor, în perspective responsabilizării deciziilor. Astfel, din vechea structură care însuma un număr de 28 de posturi de directori, în urma reorganizării, vor fi doar 12 posturi, ceea ce presupune și o economie la bugetul companiei de peste 10 mil. lei/an”, se arată în comunicat.


„Această schimbare este o una majoră, atât a structurii organizatorice, cât și din perspectiva funcționalității decizionale. A fost un moment așteptat și care va determina noi așteptări. Consider că această schimbare este susținută de necesitatea performanței tehnico-economice și financiare a companiei, care să se concretizeze prin rezultate certe și proiecte finalizate. Consider că deciziile luate acum sunt constructive și, subliniez, că ele nu înseamnă neapărat un reproș, ci sunt elemente concrete ale unei noi viziuni de funcționare și dezvoltare a companiei. Acest lucru înseamnă să trecem de la o structură stufoasă si rigidă, care intrase într-o rutină decizională, la o structură suplă și eficientă” a declarat Sorin Scarlat, Directorul General al CNAIR.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei