CSM, aviz negativ privind revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr

364
CSM, aviz negativ privind revocarea din funcție  a procurorului general  Augustin Lazăr - augustinlazar11439-1542647645.jpg
Secția pentru procurori a CSM a dat, ieri, aviz negativ propunerii formulate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

"În ședința din data de 19 noiembrie 2018, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ solicitarea ministrului Justiției privind revocarea din funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Augustin Lazăr. Hotărârea Secției pentru procurori va fi motivată și transmisă Ministerului Justiției", se arată într-un comunicat al CSM.

Potrivit unor surse judiciare, decizia a fost luată cu cinci voturi "pentru" și un vot "împotrivă". Avizul CSM este unul consultativ.

Ministrul Justiției a plecat de la CSM înainte de anunțarea rezultatului votului.

Întrebat de jurnaliști cum a votat, Toader a spus: "Cum am gândit. În sensul raportului. Acum e previzibil. Eu am făcut raportul la minister cu toată convingerea".

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunțat declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde