Crin și Ponta vor să-l suspende pe Băsescu. Crezi că vor reuși?

1314
5
Crin și Ponta vor să-l suspende pe Băsescu. Crezi că vor reuși? - pnlpuiuhasotti111-1321901747.jpg

Liderii USL au decis, ieri, să declanșeze procedura de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu.

Potrivit Constituției, în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, președintele României poate fi suspendat din funcție de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor, după consultarea Curții Constituționale. Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută.
Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din numărul deputaților și senatorilor și se aduce, neîntârziat, la cunoștință președintelui. Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea președintelui.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat, înaintea ședinței USL de ieri, că este de părere că ac-țiunea de suspendare a președintelui Traian Băsescu ar trebui să fie discutată după alegerile din 2012. Întrebat fiind dacă e posibilă o amânare a declanșării procedurilor de suspendare a președintelui Băsescu, în condițiile în care opoziția nu are voturile suficiente în Parlament pentru a finaliza această acțiune, el a spus că totul este posibil.
"Totul este posibil. Eu sunt hotărât să respect deciziile USL, punctul meu de vedere este că decizia suspendării trebuie eventual discutată după alegerile din 2012", a susținut Hașotti.
El a mai spus că sunt sub 50% șanse ca suspendarea președintelui să fie votată de Parlament și că acțiunea politică demarată de USL încearcă să conștientizeze clasa politică despre necesitatea înlocuirii actualei puteri cu un an înainte de alegeri.
La rândul lui, social-democratul Eduard Martin a evitat să dea un pronostic privind votarea în Parlament a acțiunii de suspendare.
"Întâi trebuie să vedem ce spune Curtea Constituțională. Personal, voi vota pentru suspendarea președintelui și îi îndemn pe toți colegii să facă acest lucru, deoarece ceea ce a spus Traian Băsescu este o instigare la nerespectarea unei hotărâri judecătorești", a declarat Eduard Martin.
Și senatorul PSD Nicolae Moga a evitat să se pronunțe înainte cu privire la votul din Parlament.
"Fac parte din USL și dacă partidul decide că trebuie să votez pentru suspendarea șefului statului, mă voi supune acestei decizii. Totuși, înainte, doresc să văd și argumentele pentru care se ia această decizie și dacă acestea vor fi întemeiate îmi voi exprima și un punct de vedere personal", a spus senatorul Nicolae Moga.

De cealaltă parte, deputatul democrat-liberal Constantin Chirilă a declarat că demersul celor de la USL este unul iresponsabil, cu șanse de reușită zero.
"Este un demers iresponsabil, cu șanse de reușită zero. Mai mult, nu-i văd temeinicia juridică și consider că cei doi lideri de la USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, sunt decuplați de la realitate, deoarece nu au obiective politice clare. Dacă ei consideră că cineva greșește, că nu face lucruri bune, atunci cel mai indicat ar fi să vină cu soluții și nu cu invenții de genul celei privind suspendarea președintelui", a spus Chirilă.



Comentează știrea

gica contra
22 noiembrie 2011
bula liberalului de sub poala dealului

vorbi si hasoti sa n-adoarma. asta daca s-ar analiza corect s-ar aresta singur

kil
22 noiembrie 2011
chix

ponta nu e in stare sa-si suspende chilotii de lustra si vrea sa-l suspende pe base? o sa ii bata traienel la curu dupa care or sa dea fuga la conu iliescu sa ii consoleze. una peste alta asta lipsea romaniei acum; o noua criza politica. astia de la usl nu stiu cum sa mai iasa in fata si inventeaza to felul de probleme ca si asa nu avem destule.

relu
22 noiembrie 2011
cit mai des mai bine

Chiar daca nu reusesc trebuie atentionat ca din momentul cistigari alegerilor de catre opozitie trebuie sa-si faca bagajul(poate gaseste si un vapor pina atunci pe la firmele care le pastoreste ).numai insomniile care le are gindinduse la votul din parlament(eventuale tradari) si tot sint un lucru bun.Apoi trebuie dat un nou semnal comunitatii internationale ca Romania nu mai este un stat de drept si se indreapta spre dictatura.

marin
22 noiembrie 2011
@relu

de acord cu nr.3, dar acum pe bune, daca ar fi fost o opozitie mai activa poate alta ar fi fost situatia actuala. sincer? nu cred ca vor reusi in demersul suspendarii.

haihui
22 noiembrie 2011
pt relu

Relu, te rog, explică-mi ce înțelegi prin dictatură și de ce ți se pare că există riscul unei dictaturi acum sau, și mai rău, că am trăi într-o dictatură. Nu cred că au fost vreodată mai mulți oameni ai Puterii arestați ca acum. Nu cred că a fost vreun președinte mai înjurat public, hulit, jignit sau scuipat ca Băsescu. Nu cred că a existat vreun președinte mai ignorat de judecători ca Băsescu. Nu cred că a mai fost vreun președinte care să fie luat la bani mărunți încontinuu de o mare parte a presei. Nu a mai fost nici un președinte pentru care să se demareze procedura suspendării. Și atunci, unde este regimul ăsta dictatorial?! Pînă una, alta, răspunde-mi, dacă știi, pe vremea cărei guvernări au fost suspendate televiziuni și arestați ziariști?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Geoană, cu sabia deasupra capului
Pagina a fost generata in 0.2637 secunde