Ana Birchall, în SUA:

"Creșterea nivelului investițiilor americane în România, obiectiv prioritar al guvernării"

244
Creșterea nivelului investițiilor americane în România și continuarea evoluțiilor pozitive în relațiile comerciale dintre cele două țări sunt obiective prioritare ale guvernării, i-a transmis viceprim-ministrul Ana Birchall secretarului comerțului din SUA, Wilbur Ross.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Birchall a avut o întrevedere cu Wilbur Ross, miercuri, în contextul vizitei de lucru pe care o întreprinde în SUA, la Washington DC.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat reiterarea interesului privind consolidarea Parteneriatului strategic România - SUA, îndeosebi pe dimensiunea economică, sprijinul SUA privind aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Summitul Inițiativei Celor Trei Mări, care va avea loc la București, în septembrie.

În dialogul cu Wilbur Ross, Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă, subliniind "angajamentul ferm al Guvernului României pentru asigurarea unui climat investițional atractiv pentru companiile străine datorită stabilității economice și prin măsurile incluse în programul de guvernare", se arată în comunicat.

Totodată, cei doi demnitari au reconfirmat interesul comun pentru aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului strategic, evidențiind oportunitățile reprezentate de Summitul Select USA, Președinția României a Consiliului UE și Summitul Inițiativei Celor Trei Mări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 7.1981 secunde