Corina Crețu: Îmi pare rău că se minte cu nerușinare și se spune că eu și CE blocăm proiecte pe care nu le avem

158
Corina Crețu: Îmi pare rău că se minte cu nerușinare și se spune că eu și CE blocăm proiecte pe care nu le avem - 646x4043-1555241769.jpg
Comisarul european Corina Crețu, candidat pe lista Pro România pentru Parlamentul European, spune că în fiecare țară din UE pentru un euro alocat din bani europeni sunt proiecte de trei euro, în timp ce România are bani necheltuiți și nu are proiecte. Ea a adăugat că își încheie mandatul la Comisia Europeană cu regretul că proiecte importante nu au fost depuse pentru a fi realizate din fonduri europene.


"Îmi pare rău că se minte cu nerușinare și se spune că eu și noi, la Comisia Europeană, blocăm proiecte pe care nu le avem" a spus Crețu sâmbătă, la lansarea candidaților Pro România pentru alegerile europarlamentare 2019, referindu-se la proiecte de infrastructură cum ar fi Autostrada Unirii din Moldova.


"Noi mai avem în analiză patru proiecte de apă și canalizare și de aceea am spus totdeauna că avem nevoie de proiecte noi. În fiecare țară pentru un euro sunt programați trei euro, noi avem bani necheltuiți și nu avem proiecte", a spus comisarul european din partea României.

Corina Crețu a adăugat că în România se fac în prezent pentru accesarea de foduri europene proiecte mici, "fără impact asupra veții oamenilor, pentru că sunt făcute în ultimul moment."

"Dezvoltarea României e blocată, ținută pe loc sau trasă înapoi" din cauza birocrației, corupției, responsablităților fragmentate din administrația publică din România, a mai spus ea.


"Rămân cu regretul că îmi închei acest mandat (...) că nu am avut posibilitaea să semnez proiecte care cu adevărat ar lega Republica Moldova de România, care ar lega sudul și nordul țării, că nu au fost depuse proiectele pentru spitalele regionale văzând tot acest dezastru, toate aceste posibilități și șanse pierdute, ne-am dat cu toții seama că acest partid este deturnat de către actuala conducere, un partid care nu mai are nicio legătură cu dorințele electoratului său, nu mai e nimeni care să se preocupe azi de școli, de spitale, de soarta satului românesc. Satul românesc nu înseamnă numai subvenții pentru agricultură. Nu se poate să le spui primarilor că UE nu primește proiecte pentru comunități mai mici de 2000 de locuitori. Nu e adevărat. Din contră", a spus Corina Crețu.

Ea a adăugat căn în opinia san alegerile din 26 mai nu sunt între partide ideologice, ci între proeuropeni și antieuropeni, ea spunând că există riscul creării unei noi Cortine de fier din cauza curentului antieuropean.

Corina Crețu a mai spus că Europa nu trebuie făcută "țap ispășitor" de către politicienii de la București.


sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4292 secunde