Corina Crețu: "Am învățat de la Ion Iliescu care sunt cele mai importante valori"

269
Corina Crețu:

Articole recomandate

Comisarul european Corina Crețu, candidat din partea Pro România pentru alegerile europarlamentare, afirmă, într-un mesaj transmis, recent, în care îi urează la mulți ani fostului președinte și lider PSD Ion Iliescu, că a învățat de la acesta valori cum ar fi demnitatea, onestitatea, dreptul de a-ți exprima opiniile, care au determinat-o să ia deciziile politice personale din ultima perioadă.


"Noua generație de politicieni din România trebuie să dovedească responsabilitate și angajament în slujirea interesului public și a binelui comun. Uniunea Europeană nu poate fi țap ispășitor pentru neputințele noastre, pentru eșecurile noastre, pentru egoismul și iresponsabilitatea unora sau altora dintre liderii politici, de la București sau de la Bruxelles. Este nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate. Spun aceste lucruri și pentru că urmează alegerile europene. Demnitatea de europarlamentar nu este, nu poate fi, o recompensă pentru niște politicieni, sau clienți ai lor, ci o împlinire pentru cariere politice exemplare, în slujba cetățenilor și a națiunilor europene. Este momentul ca elitele politice să se întâlnească din nou cu cetățenii", a afirmat Corina Crețu, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.


Fost parlamentar și eurodeputat ales pe listele PSD, Corina Crețu arată că în urma valorilor învățate de la Ion Iliescu, al cărei purtător de cuvânt a fost în cele două mandate de președinte al României din 1992-1996 și 2000-2004, a luat deciziile politice personale din ultima perioadă, anume să candideze din partea Pro România pentru alegerile europarlamentare.
"Eu am învățat de la domnul președinte că cele mai importante valori sunt demnitatea, onestitatea și dreptul de a-ți exprima opiniile.


Am învățat că examenul conștiinței interioare este cel care trebuie să ne ghideze în viață. În urma acestui examen de conștiință, am luat în ultima perioadă unele decizii politice personale", a explicat Corina Crețu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9464 secunde