Contracte de finanțare pentru construirea unor centre de zi "A fost o muncă titanică"

512
Contracte de finanțare pentru construirea unor centre de zi

Articole de la același autor

Conducerea Consiliului Județean Constanța (CJC), alături de conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, a semnat în cursul zilei de ieri, patru convenții/contracte de finanțare extrem de importante pentru județul nostru. Menționăm că aceste contracte de finanțare au fost depuse de către DGASPC Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța. 




Fondurile au fost accesate prin Programul Operațional Regional și Programul de Interes Național. Cele patru proiecte "Reducerea capacității centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Techirghiol Corp B - O șansă pentru fiecare", "Sprijin pentru integrare comunitară", "Tineri în comunitate" și "Închiderea Centrului de Plasament Ovidiu" au o valoare totală de aproximativ 14,3 milioane lei.


Cele patru proiecte se înscriu în strategiile naționale privind dezvoltarea de servicii sociale care să conducă la participarea deplină a copiilor, tinerilor și persoanelor din sistemul de asistență socială și protecția copilului în societate, prin continuarea procesului de dezinstituționalizare și tranziția către comunitate.
Cu această ocazie, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a felicitat echipa DGASPC Constanța pentru munca depusă, județul Constanța fiind leader la nivel național în ceea ce privește proiectele depuse și aprobate în cadrul strategiei de dezinstituționalizare. 


"Este o muncă titanică pornind de la ideea proiectelor, până la a le scrie, a le depune și a obține finanțarea. Doresc să mulțumesc și primăriilor din județ care au înțeles necesitatea acestui proiect și au fost de acord să concesioneze terenurile de care avem nevoie pentru construirea caselor de tip familial, locuințelor protejate și centrelor de zi", a declarat Țuțuianu.
La rândul lui, directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică, a declarat că prin cele patru proiecte, 120 de beneficiari vor fi mutați în noile spații până în anul 2020. "Doresc să mulțumesc Consiliului Județean Constanța pentru tot sprijinul acordat și echipei care a lucrat la aceste proiecte. Faptul că am obținut finanțarea atestă profesionalismul cu care s-a lucrat. La nivel național, au fost depuse opt proiecte de acest gen, dintre care patru ale județului nostru. A fost o muncă titanică", a precizat Petre Dinică, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului Constanța.


La final, Luminița Mihailov, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Cristina Cuculas, șef serviciu în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cât și Monica Solomie, șef serviciu juridic în cadrul ANPD au apreciat și lăudat munca echipelor DGASPC Constanța și CJ Constanța și au dat asigurări că instituțiile pe care le conduc vor sta la dispoziția județului Constanța și vor sprijini toate proiectele în derulare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3112 secunde