Construirea unei săli polivalente, o promisiune făcută constănțenilor. În ce stadiu se află proiectul

2178
4

Articole de la același autor

Una dintre prioritățile administrației publice locale este construirea unei săli polivalente în Constanța, cu 5.000 de locuri, în zona "Badea Cârțan".


Obiectivul urmează să fie realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar finanțarea se face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de la bugetul local al municipiului Constanța în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, precum și din alte surse legal constituite. 


În urmă cu câteva zile, CNI a anunțat că pentru procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și construire s-au înscris cinci firme. De remarcat că, printre acestea, se află și Euromateria București, firmă care, anul trecut, a contestat efectuarea licitațiilor a două lucrări din Constanța, respectiv Parcul Arheologic și Cazinoul Constanța. De altfel, în cele din urmă, Primăria Constanța a și pierdut fondurile europene câștigate pentru reabilitarea Parcului Arheologic, deoarece desele contestații au dus la depășirea termenului impus pentru efectuarea lucrării. 


Pentru licitația lansată de CNI, valoarea a fost estimată la 61.878.193 lei fără TVA, din care 150.000 de lei sunt destinați cheltuielilor pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului, iar 1.829.299 de lei sunt cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică. Investiția de bază este în valoare de 59.429.346 lei, iar organizarea de șantier se ridică până la 469.548 lei. Potrivit fișei de date a licitației, autoritatea contractantă impune un termen de trei luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuția lucrărilor și alte 60 de luni drept garanție. 


Capacitatea sălii de sport avută în vedere în cadrul studiului este de 5.000 de persoane în condițiile unei utilizări flexibile, dintre care circa 150 de locuri VIP, 100 de locuri pentru presă, 100 de locuri pentru persoane cu handicap. În cadrul evenimentelor sportive, vor exista un număr de 4.000 de locuri fixe pe gradene de beton și 1.400 de locuri suplimentare amplasate pe gradene telescopice și mobile la nivelul terenului de joc. 


Construcția unei săli polivalente, în zona "Badea Cârțan", este una dintre promisiunile făcute de primarul Decebal Făgădău, încă din timpul campaniei electorale. De altfel, el a reamintit, recent, constănțenilor despre intenția sa, în momentul în care le-a transmis constănțenilor la domiciliu scrisoarea ce viza planurile edilului pentru Constanța. 


"Este o investiție absolut necesară Constanței, o investiție necesară României. Sala va avea 5.000 de locuri, va fi omologată internațional pentru multiple discipline atât individuale, cât și de echipă, va avea o sală de antrenament și locuri de parcare ce vor fi folosite de cei care vin la sala polivalentă sau la viitorul bazin olimpic de înot al Constanței", a spus Decebal Făgădău. 


Rămâne de văzut ce parcurs va avea acest obiectiv și dacă firmele parti-cipante la licitație vor face contestații peste contestații, lucru ce ar întârzia finalizarea sălii polivalente, sau lucrurile vor fi tranșate corect de la început, iar lucrarea va fi terminată în graficul impus. 


Comentează știrea

okila
15 martie 2017
polivalenta

ce-i lipseste chelului ?...tichie de margaritare ,mai bine construiau un spital regional

Infecție
15 martie 2017
Aha

O sa facă o laie 12 ani de acum încolo..o sa stam cu o groapa în pământ și noroaie peste tot...pana la urma va veni un mesia de pesedist si va face lidl

Papu
15 martie 2017
promisiuni

Aloooooooo !, primarele care ești pe persoană fizică, dacă sala asta va fi gata mai repede decât renovarea Cazinoului, promit că pe viitor voi vota numai cu Ciuma Roșie până la moarte, chiar și pe lumea cealaltă și renunț și la pomenile socialiste date de voi, dar numai pe lumea asta !

SEVER
15 martie 2017
bla bla bla

OARE CAND AM SA CITESC UN ARTICOL CARE ANUNTA "TAIEREA PANGLICII" LA UN CENTRU SPORTIV,CULTURAL SAU CAZINO? PROBABIL O SA FIU MORT DE 100 DE ANI. TOT ESTE CEVA. CINE DRACU PERMITE CHESTIA CU CONTESTATILE SI IN CE BAZA? DLE PRIMAR, DACA NU AVETI O MINTE PRIMARA, POATE NE LAMURITI CUM ESTE POSIBIL SA PREFERI O CONTESTATIE PIRZAND BANII SI IN CE SCOP? LAVAR SA VA IA DE INCAPABILI IMORALI.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3901 secunde